Доминик Тийм през вчерашния ден сложи край на негативната серия

...
Доминик Тийм през вчерашния ден сложи край на негативната серия
Коментари Харесай

Поредно разочарование: Тийм не взе дори сет на световния №101 и отпадна в Буенос Айрес

Доминик Тийм през вчерашния ден постави завършек на отрицателната серия от провали, траяла цели пет следващи дуела, като откри сполучливо присъединяване си на АТР 250 конкуренцията в Буенос Айрес, където е някогашен повторен първенец, записвайки първа победа през 2023-та. Липсата на неизменност в изявите на тогавашния номер три обаче още веднъж имаше своето отрицателно въздействие за него през днешния ден и австриецът преклони глава още във втория кръг в " Градът на тангото ", откакто експертът на клей на Хуан Пабло Варияс го отстрани след час и 45 минути на корта - 6:4 6:4. С триумфа си международният номер 101 ще срещне един всред локалния представител Педро Качин и третия подложен в схемата - Лоренцо Музети.

Бившият първенец от Шлема имаше правото да сложи началото на дуела със сервис, като безпроблемно завоюва дебютното си подаване, но оттова насетне перуанецът имаше цялостен надзор над протичащото се на корта и се поздрави с пет следващи гейма в актива си. Въпреки случилото се, Тийм отхвърли да се съобщи без борба, като отрази сетбол и редуцира пасива си до 4:5, само че здравите нерви на Варияс си споделиха думата и той записа откриващия сет против името си.

На старта на втората част събитията значително се припокриха с тези от началото на конфликта, като непостоянството в дейностите на тогавашната трета ракета на света взе връх и той инкасира ранен пробив. Впоследствие сервиращите постановиха превъзходството си, с цел да бъдем отведени до 10-ия гейм, в който перуанецът подаваше за успеха и въпреки някогашният повторен първенец в шампионата да доближи брейкбол, то международният номер 101 беше хладнокръвен и затвори дуела в своя изгода.

Held his nerves
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР