Доминик Тийм премина през най-големия възможен ад за всеки един

...
Доминик Тийм премина през най-големия възможен ад за всеки един
Коментари Харесай

Тийм: Доскоро излизах на корта с мисълта за поражение; сега оценявам всяка победа

Доминик Тийм мина през най-големия вероятен пъкъл за всеки един професионален състезател, откакто получи сериозна контузия на китката през предишното лято и отсъстваше цели девет месеца от кортовете. Австриецът се завърна назад в професионалния тенис този април, само че просто не беше същия състезател и позволи цели седем следващи загуби, а множеството експерти към този момент се питаха дали тогавашният номер три още веднъж ще може да покаже най-високото си ниво.

Бившият първенец от US Open несъмнено е на път да даде позитивен отговор на този въпрос, имайки поради класирането му за финалната осмица на конкуренцията в Бощад и днешната му победа над Юго Гастон в откриващия кръг на надпреварата в Гщаад. Самият Тийм разки за позитивните промени, които е претърпял неотдавна и наподобява позитивно надъхан за идните борби на кортовете, в случай че съдим по думите му:

" През пролетта не ми беше по никакъв начин елементарно да остана положителен, защото губех мач след мач. Усещах, че играта ми не е на равнището на другите момчета и излизах за дуелите, знаейки по какъв начин нямам шансове да печеля, а това беше извънредно мъчно за приемане от психическа позиция. Заедно с моя екип преценихме, че след края на Ролан Гарос нуждая се от още един по-дълъг подготвителен лагер, с цел да се приближа до остарялото си ниво на игра. От известно време се усещам доста по-добре. Наистина ми бе тежко да изгубвам в първия кръг на даден шампионат, след което да упражнявам крепко цяла седмица и още веднъж да изгубвам.

Сега все едно съм почнал кариерата си изначало. Тогава всяка победа беше нещо необикновено за мен и още веднъж изпитвам същите мощни страсти, което е прелестно. Преди няколко дни се класирах за четвъртфиналите в Бощад и до неотдавна въобще не бих се впечатлил от сходен резултат, до момента в който сега го одобрявам за голямо достижение. Когато си привикнал да стигаш надалеч в шампионатите, то извоюваните конфликти се трансформират в табиет и не ги приемаш за нищо особено. Не би трябвало да бъде по този начин, тъй като състезателите в ATP Тура играят на доста високо равнище и не е елементарно да надиграеш нито един от тях, тъй че всеки триумф е в действителност значин и в действителност започнах да правя оценка нещата по напълно друг метод " - приключи австриецът.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР