Доминик Тийм получи тежка травма на дясната китка по време

...
Доминик Тийм получи тежка травма на дясната китка по време
Коментари Харесай

14 месеца по-късно: Доминик Тийм отново е победител в ATP Тура!

Доминик Тийм получи тежка контузия на дясната китка по време на миналогодишното издание на шампионата в Майорка и беше заставен да отсъства за 9-месечен интервал от професионалния тенис. Все отново австриецът преодоля контузията и се завърна през тази пролет на Чаланджъра в Марбея, само че беше доста надалеч от най-хубавото си равнище, записвайки цели седем следващи загуби, като завоюва единствено един сет във въпросните дуели. Това докара до изпадане от топ 300 на някогашния първенец от US Open и мнозина експерти се питаха дали още веднъж ще забележим австриеца на оптималното му ниво.

През предходната седмица нещата претърпяха прочут позитивен поврат за Тийм, тъй като той съумя да завоюва един мач при присъединяване си на Чаланджъра в Залцбург и наподобява е придобил нужната доза самочувствие от този резултат, защото през днешния ден се поздрави с първата си победа в ATP Тура от тъкмо 14 месеца насам. Въпросният триумф пристигна в откриващия кръг на надпреварата от категория ATP 250 в Бощад на червени кортове.

Там негов противник беше надарения финландец Емил Руусувуори, който букмейкърите определяха за любимец, но тогавашният номер три подсети за най-силните си дни на корта и се наложи с 3:6 6:1 7:6(5), а в идващия кръг му следва да премери сили с поставения под номер четири - Роберто Баутиста Агут.

FIRST ATP TOUR WIN IN 2022!

Dominic Thiem beats #43 Emil Ruusuvuori 3-6, 6-1, 7-6 and flies to the ATP 250 Bastad R16!

Super happy for Domi

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР