Доминик Тийм несъмнено изигра най-добрия си мач след своето завръщане

...
Доминик Тийм несъмнено изигра най-добрия си мач след своето завръщане
Коментари Харесай

Драма до последно: Циципас пречупи преобразен Тийм в решителен тайбрек на Мастърса в Мадрид!

Доминик Тийм безспорно изигра най-хубавия си мач след своето завръщане на корта и беше доста покрай това да запише първата си победа над представител на топ 10 от три години насам, единствено че Стефанос Циципас като че ли просто имаше увереността от това, че все още печели доста по-често сходни срещи и се измъкна от задаващото се ранно отпадане на Мастърса в Мадрид, реализирайки поврат - 3:6 6:1 7:6(5). По този метод международният номер 5 понижи изоставането си до 4:5 в директните си дуели с носителя на трофея от US Open през 2021-ва и си обезпечи дуел в третия кръг с 25-ия подложен - Себастиан Баез.

Двамата завоюваха откриващите си подавания на нула, само че внезапно първият сервис изостави напълно гърка, което разреши на Тийм да работи с оптималната доза експанзия и можехме да забележим сензитивното усъвършенстване във форхенда на някогашния номер три. Австриецът стартира да диктува съвсем всяко едно разигравание, като изцяло резонно осъществя ранен пробив и скоро имаше преднина от 4:1. Постепенно Циципас стартира да намира най-хубавата си игра, само че неговият противник използваше ловко страничното въртене при началния си удар и четвъртият подложен не съумяваше да управлява задоволително добре бекхенд ретурите си, правейки голям брой неточности. Това разреши на по-нискоранкирания играч да резервира преднината си до последно и в последна сметка затвори относително удобно откриващия сет в своя изгода.

Реакцията на любимеца беше мигновена и той сполучливо намираше метод да отиграва форхенди от всяка една точка на корта, което му разреши да отнеме самодейността от съперника си, а уинърите незабавно заваляха от ракетата на балканеца. Подемът на Циципас надалеч не беше просто краткотрайно събитие, тъй като гъркът действаше съвсем безгрешно през цялата втора част и на два пъти проби подаването на двукратния финалист, с цел да вкара конфликта в съдбоносен сет.

Там играта беше извънредно равностойна и всеки от двамата не се колебаеше да потърси завършващия удар при комфортна опция. Нападателният тенис властваше на корта, а качеството на игра беше извънредно високо и не се виждаше по какъв начин въобще нещо ще раздели състезателите. Първият брейкбол се откри в единадесетия гейм пред Циципас, но той пропусна привидно обикновен минаващ удар и беше осъден с неспасяем смач от Доминатора. Впоследствие гъркът доближи до цели нови четири шанса, само че не материализира нито един от тях. 

В последна сметка се стигна до тайбрек, където четвъртият подложен съобщи самодейността, откакто за пръв път позволи двойна неточност в хода на конфликта, само че бързо се активизира и промяната на полетата пристигна при 3:3. Последва директна неправилност от форхенд ретура на Тийм, а балканецът усили своя задатък до 5:3, пласирайки великолепен минаващ противоположен удар в краката на противника. Скоро Циципас се снабди с два следващи мачбола и въпреки дебютната опция да бе отразена със смела офанзива към мрежата на непоствения състезател, то последва форхенд в мрежата от страна на австриеца и по този начин драмата завърши с триумф на финалиста от 2019-та година.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР