Доминик Тийм изживява най-трудния период в кариерата си, тъй като

...
Доминик Тийм изживява най-трудния период в кариерата си, тъй като
Коментари Харесай

Ходенето по мъките продължава: Тийм катастрофира и срещу световния №87 на старта на РГ

Доминик Тийм изживява най-трудния интервал в кариерата си, защото не е записвал победа от средата на май през предходната година и се намира в серия от цели 11 следващи загуби. Той приключи сезон 2021 прибързано и се подложи на интервенция, което му костваше дълго неявяване от кортовете. Австриецът направи своето завръщане в края на март, само че от този момент няма нито един реализиран триумф в общо 7 изиграни срещи.

Последното проваляне за него пристигна през днешния ден, когато трябваше да се изправи против международния №87 Уго Делиен на старта на Откритото състезание на Франция. За страдание обаче, някогашният финалист бе извънредно надалеч от оптималното си равнище на игра и не съумя да окаже никаква опозиция на съперника си, като по този начин локалният представител продължава напред след 6:3 6:2 6:4. Във втория кръг французинът ще се сблъска с спечелилия от дуела сред Карен Хачанов и Нуно Боржеш.

Още през цялото време на срещата Тийм допускаше обилие от непредизвикани неточности, което откри няколко благоприятни условия за пробив пред неговия противник още в първите геймове. Така не след дълго станахме очевидци на първия брейк в актива на Делиен, който с помощта на солидната си игра от главната линия поддържаше задатъка си в резултата, с цел да може скоро да открие сметката си в обособените елементи.

Представителят на домакините побърза да вземе ранно предимство и във втория сет, където продължи да господства разиграванията и в същото време се възползваше от пропуските на австриеца, чийто брой непрестанно нарастваше. Световният №87 небрежно си обезпечи постоянна преднина от два пробива и 5:1, като също по този начин бе хладнокръвен от сервис линията, което му оказа помощ да запази преднината си и да се приближи на крачка от успеха.

Сценарият се повтори и в третата част, защото там французинът още веднъж осъществя брейк в първия вероятен миг, с цел да поведе с 2:0. Тийм съумя да стабилизира до известна степен представянето си и отрази нови три брейкбола в идващите си сервис геймове, само че това надалеч не се оказа задоволително, с цел да съумее да спре стремежа на локалния любим, който крачеше решително към втория стадий на конкуренцията.

Who`s the man?
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР