Доминик Тийм бе извън професионалния тенис в продължение на 9

...
Доминик Тийм бе извън професионалния тенис в продължение на 9
Коментари Харесай

Отново сред елита: Тийм надви световния №20 и е на първи 1/4-финал от 14 месеца!

Доминик Тийм бе отвън професионалния тенис в продължение на 9 месеца поради получената контузия в дясната китка в средата на предходната година. През март той се завърна на корта, само че претърпя серия от 7 следващи провали, преди по-рано през тази седмица да запише първата си АТР победа от над 14 месеца. Победната серия на австриеца обаче продължи и през днешния ден, когато той записа втори пореден триумф на АТР 250 конкуренцията в Бостад, освен това над международния №20 Роберто Баутиста Агут, надделявайки след 7:6(5) 3:6 6:4. Така той откри място на първи четвъртфинал от май 2021, когато доближи до тази фаза на Мастърса в Мадрид, а в борба за класиране на полуфинал ще се изправи против осмия подложен в схемата Себастиан Баес.

Бившият №3 в света навлезе извънредно мощно в срещата, достигайки до общо три брейкбола в първите две противникови подавания. След като ги пропиля обаче, на собствен ред позволи спад в представянето си от сервис линията и инкасира пробив, който след това му костваше пасив от 2:5. Шампионът от US Open 2020 въпреки всичко не се съобщи и продължи да търси самодейността в разиграванията, което го изведе до триумф и възобновяване на равенството за 5:5. Последва тайбрек, в който международният №339 първи доближи до сетбол след късен минипробив, който неотложно съумя да материализира и да поведе в обособените елементи.

Във втория сет испанецът доста увеличи равнището си на начален удар, с което лишаваше напълно противника от благоприятни условия за брейк. Същевременно Баутиста Агут успяваше да се възползва от по-неубедителното подаване на съперника си и не след дълго реализира първия брейк в частта за 3:2. Впоследствие проблемите за Тийм линията за сервис продължиха и напълно скоро той инкасира втори пробив, с който бе комплициран финален завършек на втората част.

Финалният сет стартира с няколко следващи елементарно извоювани гейма от двамата сервиращи, заради което паритетът остана недокоснат до 2:2. Тогава обаче австриецът още веднъж наложи нападателния си жанр на игра, с помощта на което резултатът не след дълго набъбна до 4:2 в негова изгода. Той резервира чудесно равнище на начален удар до края и без да срещне каквито и да било усложнения в оставащите си подавания, реализира крайния триумф.

His first ATP quarter-final since Madrid 2021 ✊

A resurgent battles past world No.20 Bautista Agut 7-6(5) 3-6 6-4 in Bastad!
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР