Доминик Строс-Кан беше дълги години министър на икономиката, след това

...
Доминик Строс-Кан беше дълги години министър на икономиката, след това
Коментари Харесай

Доминик Строс-Кан и руската спецоперация: Той предвиди всичко, но го извадиха от играта

Доминик Строс-Кан беше дълги години министър на стопанската система, по-късно министър на промишлеността на Франция, четири години беше началник на МВФ и щеше да стане президент на Франция. През 2012 година той беше най-вероятният претендент за този пост

Но имаше голям скандал: шефът на МВФ беше упрекнат в тормоз на камериерката на американски хотел.

Затвор, изолираност, развой. ДСК (както се споделяше по буквите на личното и фамилното му име) получи паспорта си едвам след три месеца.

Едва откакто подаде оставка като началник на МВФ. Когато даде обещание, че няма да взе участие в президентските избори във Франция. Когато репутацията му беше дефинитивно унищожена.

Защо ударът беше толкоз мощен? И за кого? Според индивида на личната си система. Шефът на МВФ е най-добре платеният наемен управител в света. ДСК е получавал заплата от 451 хиляди $ на месец.

Причината беше ясна. Той обаче е изцяло прикрит от очите. Лавина от безсмислени детайлности от секс-скандала изцяло прикри това, за което беше осъден Строс-Кан, грубо и изобличително, пред очите на целия свят.

Медия

Отделна история е по какъв начин се направи това в медиите. Как да скрият нещо значимо? За да заглушат шума от " разкрития " и някои диви детайлности.

Цялото предаване беше изпълнено със разногласия по тематиката, която медиите толкоз обичат: секс, скандал, огромни пари.

В резултат на това през днешния ден малко хора знаят какво е споделил Строс-Кан месец преди да бъде изваден от кабината на самолета, който към този момент летеше от Съединени американски щати за Европа. Забележете, че задържането е направено оптимално скандално и обществено!

Заради подобен случай бяха изключени мобилните връзки на част от летището. За да не може " рисковият нарушител " да се обади на никого. Задържан бе надали не от спецчастите.

Цялото това показване имаше за цел да сплаши и демонстративно унижи освен самия Доминик, само че и страната му.

Мръсната интервенция по ареста и унищожаването на репутацията на бъдещия президент на Франция мина съвършено.

Мръсна – тъй като след една седмица, която ДСК прекара в карцера (!) в един от най-суровите затвори в Съединени американски щати, той подписа декларация, че напуща поста шеф на МВФ. А два месеца по-късно прокуратурата сподели, че момичето лъже, думите й не могат да се одобряват за даденост. И... казусът преди малко беше завършен.

Президент на Франция

Доминик се сбогува с поста шеф на МВФ. Но той към момента беше доста известен във Франция.

Точно тогава породи нов случай. Доминик Строс-Кан неведнъж се е срещал с разнообразни девойки. Групи от тези девойки придружаваха него и приятелите му на отмора.

Проституцията е законна във Франция, само че някои от тези девойки са малолетни. Отново стартира дългият развой. В резултат на това брачната половинка на Доминик го напусна. А самият той изцяло загуби политическо въздействие.

Излишно е да споделям, че това дело приключи с нищо в съда.

Атака против Франция

Не беше единствено демонстративен развой над „ спънатите “. Не единствено проява на властта на една група за ръководство на международни процеси над друга.

Това беше пестник в лицето на Република Франция. Искахте самостоятелност? Помните де Гол? " Европа от Лисабон до Владивосток "?

Строс-Кан също поддържа този девиз на де Гол.

Така. Вижте. Цяла Франция видя по какъв начин бъдещият президент (ДСК беше доста популярен) беше воден в съда с белезници, съвсем без пет минути.

Цяла Франция разбра това, както би трябвало. Национално оскърбление.

Въпреки че Доминик е евреин по народност, евреин по вяра и даже оглавява секцията " социализъм и юдаизъм " в Социалистическата партия на Франция.

И по този начин, какво сподели Строс-Кан?

Вашингтонски консенсус

През април 2011 година Строс-Кан, като началник на МВФ, произнесе унищожителна тирада. Речта продължи час и половина и беше ориентирана против така наречен " Вашингтонски консенсус ". Тази тирада незабавно беше наречена " бомбата ".

„ Консенсус “ е набор от стопански правила, които обичайно се ползват от интернационалните стопански организации за „ възстановяване на стопанската система “ на страните, които са под тяхна власт.

Тези правила в началото са били прилагани в Латинска Америка. След това те бяха необятно употребявани в Азия, в Русия при Елцин, в Украйна и в други страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики.

Например, когато през 1998 година Леонид Кучма подписа декрет за понижаване на дотациите за украинските предприятия, това беше направено точно с „ консенсус “.

Накратко: ролята на страната би трябвало да намалее и „ свободната ръка на пазара “ ще сложи всичко на мястото му. И тогава, сякаш, ще пристигна всеобщо благоденствие.

Има даже подобен израз: „ Държавата е нощен надзирател “. Тоест, в най-радикалния вид, ролята на страната се свежда до отбрана на вашето имущество и живот. Полиция, войска и медицина. И това е всичко.

Всъщност, както постоянно се случва в актуалните стопански теории, същността е друга.

Консенсусът е да убият личната си стопанска система в името на ТНК (транснационалните корпорации). Държавата стопира да подкрепя предприятията си. И отваря територията си за западния капитал.

Необходимо е да отворите вратите за всички задгранични компании ( " либерализация на стопанската система " ), да спрете да поддържате личния си бизнес, да приватизирате държавните предприятия (за предпочитане в непознати ръце), да унищожите обществената поддръжка на популацията.

Да дадете опция за свободно вложение на непознатия капитал и да направи валутата на страната конвертируема. Тоест облагите, която транснационалните компании, а не вие, в този момент ще получават от вашите глъбини и вашите предприятия, също ще могат безвредно да отидат в чужбина.

Държавата става нищо.

Държавата ще бъде завладяна. Но не от друга страна, както се случва по време на империалистическа война. А от частни компании. Просто тези " частници " от дълго време са по-големи от самите страни, в които се намират. А бюджетът на " частника " е по-голям от бюджетите на доста страни.

Олигарси? Няма проблем!

Предприятия, земя, банки, електрическа и топлопреносна мрежа, мини и фабрики – всичко или става благосъстоятелност на непознати компании, или банкрутира. Или става благосъстоятелност на локални олигарси, само че транснационалните компании ще се опитат да ги унищожат с всички сили и да експроприират собствеността.

Това е, което виждаме в същата Украйна, която Западът нежно укорява в „ олигархичния режим “ и където непрекъснато поражда тематиката за битката с локалните олигарси. Те са отговорни - да, съвсем всичко е тяхно, на домораслите милиардери.

В локалните хищници, несъмнено, няма нищо привлекателно. Но те ще бъдат сменени от световен капитал. Компрадорската буржоазия ще отстъпи място на световните транснационални компании. И евентуално няма да ви хареса.

Разбира се, " локалните " олигарси не пазят жителите на страната, т.е. не вас, а техния бизнес в тази страна. Те се грижат за него. Но защитавайки бизнеса си, те влагат част от облагата, която печелят, като предписание, в страната, където я вършат (те могат да живеят другаде, само че бизнесът им е национално ориентиран).

Транснационалните също пазят не вас, а своя бизнес. Но те го вършат отвън вашата страна. И затова те не се интересуват от развиването на вашата страна (Украйна, Казахстан, Мексико и т.н.), а от изпомпването на потребни изкопаеми, евтина работна ръка и така нататък, колкото е допустимо повече от вашата страна. И носят всичко това при себе си - в Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия.

Това е универсално предписание. В последна сметка това е главната причина, главната причина за всички модерни военни спорове на Земята.

Транснационалните компании, употребявайки държавните управления на своите страни под техен надзор, по един или различен метод превземат други пазари, страни, отнемайки им всичко най-ценно, в това число независимост и самостоятелност. От тях несъмнено.

Консенсусни резултати

МВФ е работил и работи по разпоредбите на " консенсуса ", макар че това е единствено икономическа доктрина. Но страната няма да може да получи заем от банка, в случай че страната не стартира да унищожава своята промишленост, опазване на здравето и население.

И, несъмнено, можете да живеете без заем, само че какво ще сложат „ президентите “ в джобовете си? Те ще живеят по същия метод като жителите - леко гладни. Порочен кръг, става известно.

Огромен брой страни бяха атакувани от алчни световни корпорации от ръцете на МВФ.

Навсякъде " Вашингтонският консенсус " докара до утежняване на икономическата обстановка, освен това пагубна. Или в най-хубавия случай обстановката остава същата.

До 2010 година, в продължение на 45 години на " консенсус ", тези ограничения доведоха до обстоятелството, че 32 страни започнаха да живеят доста по-зле във всички връзки. 48 страни останаха в почти същата обстановка, както преди да получат помощта от МВФ. Проучването е взело поради данни от 89 страни.

Авторът на Вашингтонския консенсус, икономистът Джон Уилямсън, написа: „ Обществеността има вяра... че това име крие набор от неолиберални политики, които интернационалните финансови институции, основани във Вашингтон, са наложили на безпомощните страни, тласкайки ги в рецесия и беднотия.... “

И уверено сподели, че има напълно друго поради.

Но тъкмо това се случва по целия свят. Кризата в Азия, разрушаването на стопанските системи на Латинска Америка, разграбването на страните от Източна Европа и някогашния Съюз на съветските социалистически републики.

Известният икономист Джоузеф Стиглиц, който поддържа „ консенсуса “, по-късно призна: „ Сгреших “.

Против $

И по този начин, Доминик се разгласи срещу " консенсуса ". Той го изрази по следния метод: „ Вашингтонският консенсус “ с неговите опростени стопански концепции и предписания се срина по време на международната икономическа рецесия и беше зарязан “.

Това е април 2011 година Страна като Либия към момента е жива, пагубният Майдан в Украйна към момента не се е случил. Голяма част от обстановката в света към момента е предотвратима.

Строс-Кан ще лети за Джамахирията. Там го чака Муамар Кадафи. Ще се приказва за още един величествен план.

Създаване на нова международна валута. Замяна на $.

Дните на $ като единствената еталонна валута в света са преброени, споделя ДСК. Необходима е „ нова международна валута “, която ще отразява ролята на „ новите растящи международни стопански системи “.

Това, явно, беше последната капка. Спешно стартира да се търси подобаваща прислужница.

Доминик социалист ли е?

Разбира се, Строс-Кан не беше нито човеколюбец, нито социалист съгласно нашите разбирания (въпреки че беше член на социалистическата партия и имаше и към момента има избрани социалистически убеждения).

Интересното е, че татко му е бил член на масонската ложа на Великия изток на Франция. Много от днешните членове на държавните управления на Европа и света са излезли от масонски и парамасонски структури. Това е необикновен клан от хора.

Днес масоните, както се споделя, са станали държавни, т.е. те са в борда на множеството страни и корпорации. Затова ударът по „ класовия и масонски брат ” Доминик наподобява още по-интересен.

Разбира се, той беше най-достойното страшилище на капитализма, което оглави неговия авангард - МВФ. Но той беше прагматик, принадлежеше към клан, който оферираше път за международната стопанска система " без $ " и без " Вашингтонския консенсус ".

Ами в случай че беше станал президент на Франция? Къде щеше да отиде цяла Европа и нейната стопанска система? Щеше ли да има офанзива против Либия? Украйна щеше ли да бъде издигната като " анти-Русия "?

Прогнозите на Доминик

През 2013 година някогашният началник на МВФ Доминик Строс-Кан в изявление за съветска телевизия доста ясно изясни от кое място идва международната икономическа рецесия и какво се случва със международната стопанска система като цяло.

Страните на Запада не могат да се конкурират с новите динамични стопански системи. Това са Русия, Бразилия, Индия, Китай и други Поради това те стартират да живеят от ден на ден и повече в задължения. По-лесно е, в сравнение с да създадете лична промишленост.

„ Глобализацията е война “, сподели Строс-Кан.

И сподели, че Европа не е подготвена за икономическа война. Предстои европейска злополука.

Всичко беше планувано от ДСК, даже изненадващо.

Стабилен стопански напредък в Европа не е вероятен за доста години напред.

И в икономическата борба сред Съединени американски щати и Китай Русия и Европа би трябвало да заемат уравновесена и обща позиция.

Обща!

Но какво да се прави, всичко се оказа напълно друго.

Правилата на Вашингтонския консенсус.

Разбира се, никой френски президент, познавайки историята на Строс-Кан, даже не би си помислил да напусне „ консенсуса “. Особено Макрон, „ банкерът на Ротшилд “, който преди „ назначението си за президент “ е работил като не изключително огромен служител в тяхната банка.

Може ли Доминик да се върне в политиката? Всичко може да стане.

Но към този момент той живее умерено в Мароко с четвъртата си брачна половинка. Благоразумно, защото на други места отново може да има бутафорни камериерки.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР