Доминик Къмингс, бившият първи съветник на британския премиер, заяви, че

...
Доминик Къмингс, бившият първи съветник на британския премиер, заяви, че
Коментари Харесай

Бивш съветник на Борис Джонсън иска да отърве страната от него

Доминик Къмингс, някогашният първи консултант на английския министър председател, съобщи, че е „ негово обвързване да отърве страната от Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е “, заяви БНР.

Докладът на държавния чиновник Сю Грей за събиранията на Даунинг стирйт по време на локдаун, който може да се окаже решителен за бъдещето на премиера, към момента не е оповестен.

В изявление за списание „ Ню Йорк “ Доминик Къмингс назовава някогашния си шеф „ кръговиден глупак “.

Къмингс, който даде показания в границите на следствието на Сю Грей добавя, че е неотложно Джонсън да бъде отхвърлен от служба. Той споделя, че това е „ неприятна, само че нужна работа “ и че е изцяло законно да бъде отхвърлен министър председател, който е спечелил огромна изборна победа, само че не е кадърен да прави работата си.

Очаква се в най-скоро време Джонсън да получи редактирана версия на отчета на Сю Грей по искане на полицията, която води настрана следствие.

Приближените на Джонсън, които през уикенда водиха гневна акция да спасят премиера от гласоподаване на избор на съмнение, до което може да се стигне, в случай че отчетът го уличава в нарушаване на Covid наредбите, бяха представени да споделят, че от ден на ден депутати са склонни да го поддържат.

Самият Джонсън и министрите му са хиперактивни през последните дни, както разяснява вестник „ Гардиън “. При състояние, че Джонсън замине за Украйна във вторник, както гласят някои известия, и в случай че отчетът не му бъде връчен през днешния ден, неговите критици съзират в това нов опит за печелене на време и за похищение на вниманието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР