Доминаторът в ски бягането в последните две години Александър Болшунов

...
Доминаторът в ски бягането в последните две години Александър Болшунов
Коментари Харесай

Александър Болшунов с първа олимпийска титла в кариерата си

Доминаторът в ски бягането в последните две години Александър Болшунов завоюва първа олимпийска купа в кариерата си, откакто победи в 15+15 километра скиатлон във втория ден на Игрите в Пекин.
25-годишният Болшунов не остави никакво подозрение в превъзходството си, като приключи първите 15 километра типичен жанр на втора позиция, само че в свободния жанр дръпна напред и финишира с 1 минута и 11 секунди преднина пред съотборника си от Руския олимпийски комитет (РОК) Денис Спицов. На трето място се подреди финландецът Иво Нисканен (+2:00 минути), който бе водач след края на класиката, само че по-късно нямаше по какъв начин да удържи съветското дуо.

По този метод Болшунов завоюва първо олимпийско злато, откакто в ПьонгЧанг преди четири години взе три сребърни и един бронзов орден. Той е и настоящият международен първенец в 30 км скиатлон, както и победител в Световната купа по ски тичане за последните два сезона. За Спицов това е трето сребро и общо четвърти олимпийски орден. 30-годишния Нисканен има злато от отборния спринт в Сочи 2014, както и купа в класиката на 50 километра от ПьонгЧанг.

Състезанието бе неуспех за обичайна огромна мощ в ски бягането Норвегия, която окупира почетната стълбичка в дисциплината преди четири години. Този път на първо време от норвежците се класира Ханс Холунд на четвърта позиция, а трикратният олимпийски първенец Йоханес Клаебо приключи 40-ти.

С днешния двоен триумф РОК се изкачи до второ място в класирането по медали с общо четири оценки (1 златно, 2 сребърни, 1 бронзово). Лидер е Норвегия с две трофеи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР