Домейнът на кирилица .ею отбелязва напредък и през втората година

...
Домейнът на кирилица .ею отбелязва напредък и през втората година
Коментари Харесай

Над 3000 са регистрираните домейни на кирилица

Домейнът на кирилица.ею отбелязва прогрес и през втората година от основаването му.

От основаването на домейна преди две години ново записаните.ею домейни са съвсем 2000, като общият брой на записаните домейни на кирилица доближават над 3000.

" Основната ни задача в EURid е да поддържаме устрема на Европейския съюз за многоезичие и културно разнообразие в интернет. Домейнът на кирилица.ею освен, че разрешава по-лесен достъп до новите технологии на родния ни език, само че и запазването на езика ни измежду нашите съграждани, живеещи по целия свят ", означи Пламена Аржант, българският управител, който дава отговор за страната ни в EURid, организацията, която ръководи европейските домейни от името на Европейската комисия.

В същото време, европейските домейни.ею и.eu са все по-популярни измежду българите, като регистрациите им към края на 2017 година доближават напредък на регистрациите от над 30%, който е вторият максимален ритъм на повишаване в Европа. За съпоставяне, общото повишаване на записаните.eu домейни е 1.8% като само Австрия има по-голям ритъм на регистрация на европейските домейни. Добрите темпове на напредък на България се задържат и през първото тримесечие на 2018 година, когато още веднъж надминават 30% спрямо първото тримесечие на 2017 година.

От основаването си през 2007 година, общо записаните.eu домейни доближават 3 824 289 като най-вече са записаните в Германия – над един милион

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР