Домейн разширенията са в основата на интернет адресите и са

...
Домейн разширенията са в основата на интернет адресите и са
Коментари Харесай

Google обмисля кардинална промяна на интернет адресите

Домейн разширенията са в основата на интернет адресите и са неотлъчна част от тях. Екипът на браузъра Chrome в Гугъл желае да промени това и обмисля съществени промени, оповестява онлайн изданието BusinessInsider и vesti.bg.

Според Гугъл потреблението на домейн разширения е неловко и непрактично. Това обърква хората, когато се пробват да открият даден уебсайт, само че не знаят дали той е с домейн.com,.biz.,.org или други Освен това основава благоприятни условия за основаване на клонинги на тези уеб сайтове, които да ги злепоставят, да крадат клиенти или да ги мамят.

" Домейните са сложни за четене и е мъчно да схванеш коя част от тях вярна и като цяло не мисля, че са добър метод да показват идентичността на даден уебсайт ", разяснява Адриен Портър Фелт един от мениджърите на Chrome в Гугъл пред сп. Wired.

" Искаме да създадем място, където уеб идентичността се схваща от всички. Те да знаят с кого приказват, когато посетят даден уебсайт и да има по какъв начин да преценяват дали да им имат доверие. Това ще значи огромни промени в това по какъв начин и по кое време Chrome ще демонстрира адресите на уеб страниците, така наречен URL. Искаме да променим това, с цел да открием по-добър и верен метод да предаваме идентичността ", добавя Фелт.

Екипът на Chrome към момента няма дефинитивно решение. В момента се създават няколко хрумвания. Общата цел е крайното решение да бъде по-сигурно от сегашните способи, само че и по-лесно и комфортно за потребителите. Фелт добавя, че работата напредва и екипът на Chrome ще показа съответни оферти в края на тази година или при започване на идната.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР