Домати със сирене или месо с картофи не се препоръчват,

...
Домати със сирене или месо с картофи не се препоръчват,
Коментари Харесай

Не съчетавайте тези продукти, защото...

Домати със сирене или месо с картофи не се предлагат, в случай че не желаете да имате проблеми със стомаха. Най-важното условие е вярното съчетаване на продуктите, като някои от тях би трябвало да се употребяват разделно, поучава началник – готвачът Владимир Павлов пред радио Sputnik.

Най-популярното ядене е месо с картофи. Но нишестето в картофите и животинските протеини в месото не са доста съвместими и провокира ферментация в стомаха. Също по този начин не се предлага да се съчетават месо с тестени произведения – с изключение на, че по този начин „ помагате” на килограмите да се усилят, чувствате и тежест в стомаха, тъй като съчетанието на скотски протеини и мудни въглехидрати се преработват мъчно и постепенно от организма, споделя специалистът.

Комбинацията от месо и плодове също води до дискомфорт, предизвестява Владимир Павлов.

Най-добре е плодовете да се ядат 15-20 минути преди потреблението на месо или 2-3 часа по-късно. Горещите блюда се преработват доста по-продължително време, в сравнение с плодовете, които стартират да се усвояват от организма единствено 15 минути след приема им.

Най-подходящият тандем са месото и зеленчуците.

Доматите също не „ търпят” всевъзможни артикули.

Най-популярното комбиниране от домати и сирене, моцарела или бяло саламурено сирене с чери домати, не е изключително потребно. Комбинацията на доматите и сирената предизвиква засилено отсрочване на сол. Доматите съдържат киселина, която влиза в реакция с калция, на който е богато сиренето, по тази причина е добре да се ядат поотделно.

Домати и краставици също не е препоръчвана композиция, тъй като при нея се унищожават избрани витамини. Картофи и домати дружно се отразяват зле на стомаха – в този случай нишестето лишава доматите от техните потребни свойства и те ще станат само ненужен товар в стомаха ви, споделя Владимир Павлов.

Уникалният сезонен артикул, който не трябва да се съчетава с каквото и да е, е пъпешът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР