Доматеният сок е чудесен по много причини: страхотен е на

...
Доматеният сок е чудесен по много причини: страхотен е на
Коментари Харесай

Защо да пием доматен сок всеки ден

Доматеният сок е превъзходен по доста аргументи: страховит е на усет, доста е пресен и работи енергизиращо на организма. Друга добра причина да пиете доматен сок е, че за разлика от плодовите, които са с по-евтини разновидности и в тях нормално има доста консерванти, подсладители и други добавки, доматеният сок се разводнява единствено с малко сол. Доматеният сок може да ви подсигурява, че тялото ви няма да получава безполезни или рискови субстанции с всяка глътка, написа actualno.com. Доматеният сок резервира целостта на първичното положение на доматите. Нека забележим какви изгоди носи доматеният сок и пиенето му всеки ден.

Нискокалоричен

Доматеният сок има по-малко калории от множеството плодови и зеленчукови сокове, защото не е изцеден от пресни плодове и съдържа подсладители. Сто грама доматен сок има към 20 kcal. Много диети включват доматен сок като съставен елемент. Доматеният сок е потребен за диабетици или хора с наднормено тегло, а още по-добре, в случай че се подготви самичък. Изцеждането на доматен сок е елементарно без сокоизстисквачка и може да бъде добавен към напитка за намаляване.

Съдържа доста витамини

Доматите съдържат доста бета-каротин (витамин А в подготвена форма), С, Р и Е, както и желязо, мед, манган, калций, калий, хром, сяра, никел, бор, хлор и флуор. Проблемите на организма, свързани със занимателен метаболизъм, биха могли да бъдат позволени посредством постоянен банкет на доматен сок, дружно с други минерали и биологично дейни съставки. Всички те са незаменими за организма, което прави тази композиция неповторима.

Намаляне на равнищата на холестерола посредством приема на доматен сок

Доматеният сок съдържа доста фибри, които оказват помощ на тялото да преработи храносмилането. Фибрите оказват помощ на тялото да отстрани неприятния холестерол, който може да блокира кръвоносните съдове и да бъде началото на сърдечни болести.

Помага за перисталтиката на червата

Доматеният сок оказва помощ на пациентите, които имат запек. В допълнение към обезпечаването на фибри, които оказват помощ на червата да действат, сокът от домати съдържа субстанции, които покачват здравината на чревната стена, антибактериални и противовъзпалителни съставки и химикали, които оказват помощ за киселинността в стомаха. Доматеният сок е потребен и за пациенти, страдащи от болести на дванадесетопръстника.

Тялото отстрани токсините при консумация на доматен сок

Доматеният сок е потребен за хора, които са били интоксикирани от субстанции в тялото си (като алкохол). Сокът е богат на серни и хлорни съединения, които благоприятстват работата на черния дроб и бъбреците. Може да помогне и на хора, които имат бъбречни или чернодробни болести, като е лек диуретик и може да се употребява в примес със зелев сок (1 част доматен сок към 1 част зелев сок).

Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР