Домът за възрастни хора в Ямбол продължава да е под

...
Домът за възрастни хора в Ямбол продължава да е под
Коментари Харесай

Домът за възрастни хора в Ямбол продължава да е под карантина заради COVID-19

Домът за възрастни хора в Ямбол продължава да е под карантина поради COVID-19, защото е заболяла още една санитарка. Осем стават случаите на инфектирани в обществената институция – петима консуматори над 80-годишна възраст и трима души от личния състав, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31079
По думите ѝ положението на заболелите възрастни хора е устойчиво и единствено един от тях е признат все още в болница. Изследвани са всички контактни лица, с цел да може да бъде лимитирано огнището на болестта. Спрени са визитите на близки и излизанията на домуващите, сподели шефът на РЗИ.

Под карантина поради ковид са сложени също седем паралелки с възпитаници и децата от две групи в детски градини в района. В хотел в Ямбол са изолирани и част от 28-те настанени украински бежанци, защото три деца са с позитивни проби.

Двуседмичната заболеваемост в област Ямбол към този момент бележи така наречен „ плато “. Към момента е 434 на 100 000 души, като най-висока е в регионалния град – 537. Няма напън към лечебните заведения – заети са към 35 % от коронавирус леглата, уточни доктор Калчева.

Почти нулев е ползата към имунизациите в цялата област. Дневно се слагат към 20 ваксини, като измежду тях или въобще няма първи дози, или са единствено една – две, сподели още шефът на РЗИ в Ямбол. Със приключена имунизация са близо 29 000 души, а съвсем 11 500 са с сложена бустерна доза. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР