Домът за медико-социални грижи за деца във Враца да бъде

...
Домът за медико-социални грижи за деца във Враца да бъде
Коментари Харесай

Здравното министерство закрива дом за деца във Враца

Домът за медико-социални грижи за деца във Враца да бъде закрит, предлага Министерството на здравеопазването. В резултат на водената политика по деинституционализация, в дома към този момент няма настанени деца и структурата се явява ненужна. Предложението е оповестено на уеб страницата на здравното ведомство и ще бъде подложено на публично разискване до 18 юни. Последната дума ще бъде на Министерски съвет.
"Нефункциониращото към този момент лечебно заведение е образец за сполучливата политика на държавното управление за извеждане на децата от институциите. Закриването на домовете има една единствена цел - да се основат нови благоприятни условия за поддръжка на малчуганите с потребности от здравни и обществени грижи, както и за техните фамилии ", показват от Министерство на здравеопазването.
Освободените средства от закриването на ДМСГД - Враца ще се пренасочат нови услуги за деца и фамилии, според обновения проект за деяние за осъществяване на националната тактика, а точно за разкриването на центрове за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести, показва здравният министър Кирил Ананиев.
От ведомството твърдят, че в новите структури числеността на личния състав няма да понижава. В ДМСГД - Враца ряботят 17 души, които ще получат компенсации за съкратените им позиции в размер на 35 250 лева
Всички насъбрани отговорности на дома, както и разноските за ликвидацията, ще останат за сметка на бюджета на Министерството на здравеопазването за тази година. Очаква се процесът да погълне към 100 000 лв..
Удължаването на времето за закриване би представлявало напълно неефикасен метод за консумиране на финансов запас, допълват от здравното министерство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР