Домът за медико-социални грижи за деца Св. Иван Рилски“ разшири

...
Домът за медико-социални грижи за деца Св. Иван Рилски“ разшири
Коментари Харесай

Откриха обновения център за високоспециализирана рехабилитация към Дома за деца Св. Иван Рилски

Домът за медико-социални грижи за деца „ Св. Иван Рилски “ разшири активността на дневния си център като го обнови и оборудва за високоспециализирана рехабилитация. 

В детското заведение се дават квалифицирана здравна помощ и обществени услуги за деца в медико-социален риск.

Лечебното заведение разполага с реновиран дневен център, съоръжение за високоспециализирана рехабилитация и обособени зали за профилирана грижа. С това се цели да се усъвършенства достъпа до качествени и съвременни медико-социални грижи и да се усъвършенства интеграция на децата.

„ Често става по този начин, че проблемите на децата със специфични потребности и на техните фамилии остават скрити за по-голямата част от българското общество. Но те също имат правото да изградят своя пълностоен и заслужен живот измежду нас. Затова имам вяра, че в този момент откакто имахме опция да осъществяваме този план, ще успеем да ги подпомогнем и да осигурим по-адекватни условия и модерни способи за лекуване на децата, които посещават дневния център на дома. Важно е да се усилят опциите за социализация и интеграция на децата, а лекуването и рехабилитацията им да се съобрази с самостоятелните им потребности. “, сподели през днешния ден по време на заключителна конференция по плана доктор Елена Кундурджиева, шеф на Дом за медико-социални грижи за деца „ Св. Иван Рилски “.

„ Една извънредно потребна, а и забавна активност, която имахме опция да осъществяваме бе реализирането на образования на членовете на фамилиите на деца с проблеми в развиването. Обученията, които си сложиха за цел да дават практическо образование за последните модерни практики и способи на рехабилитация в домашни условия, бяха осъществени от трима експерти – психолог, ерготерапевт и логопед. В допълнение организирахме и образования на медицинските чиновници и експерти в дома и доброволците, които служат при нас “, съобщи през днешния ден по време на заключителната конференция доктор Елена Ганева, координатор на плана.

Дейността бе осъществена по план „ В поддръжка на активността на Дневен център към ДМСГД „ Св. Иван Рилски ”, посредством разширение и възстановяване на профилираната лечебна работа за деца от 0 до 7 години ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР