Домът ни е мястото, където прекарваме много време и го

...
Домът ни е мястото, където прекарваме много време и го
Коментари Харесай

6 неща, които трябва да изхвърлите от дома си веднага

Домът ни е мястото, където прекарваме доста време и го свързваме с обич, благополучие и естетика. За да бъде той такова място обаче, би трябвало да поставяме грижи за него и да сме сигурни, че самми не го слагаме в риск. Затова и през днешния ден ви представяме кои са 6-те неща, които би трябвало да изхвърлите от вкъщи си незабавно, в случай че желаете той да бъде безвреден.

Домът е уютно място, което би трябвало да излъчва успокоение и положителна сила, предават от iwoman.bg. Но от време на време, даже без да се усетим, се затрупваме с безполезни и даже рискови предмети, които заемат прекалено много място и въздействат отрицателно на здравето ни. Ето кои са нещата, от които е по-добре да се отървете незабавно.

1. Пластмасови съдове
Да, приборите за еднократна приложимост са леки и не е нужно да ги миете, само че въпреки всичко е по-добре да употребявате елементарни съдове. Ако въпреки всичко постоянно имате посетители и не ви си мият толкоз доста чаши, заложете на дълги макарони вместо сламки, картонени чаши вместо пластмасови и така нататък

2. Твърде доста кабели
Претрупаните разклонители вършат извънредно неприятно усещане, без значение какъв брой чист и спретнат е апартаментът ви. Освен това, крият и евентуални рискове като късо съединяване, в случай че не са изключително качествени.

3. Винилови тапети
Основната „ съставна част “ на виниловите тапети е PVC. Дългосрочното излагане на изпаренията от поливинилхлорид е рисково, незаивисимо какъв брой ниски са равнищата. Опитайте да експериментирате с латекс вместо с тапети.

4. “Временни “ мебели
Винаги се опитваме да създадем дома си да наподобява колкото се може по-уютно, само че нищо не може да съсипе хубавия фон, колкото краткотрайните мебели, които нормално се купуват, с цел да запълнят място. Не купувайте пластмасови или сгъваеми столове, помощни масички и така нататък с концепцията да ги замените по-късно.

5. Освежители за въздух
Много аерозолни ароматизатори съдържат токсични химикали, които не са посочени на етикетите. Можете да замените този стар вид с естествени етерични масла, ароматни камъни или пръчици.

6. Стари визитки и списания
Ако имате остарели визитни картички, купчини със списания и вестници, време е да ги изхвърлите. Честно казано, едва ли имате потребност от 5-годишна визитка, в случай че не знаете дали този човек работи там и дали телефонът му е същият. Сбогувайте се с всички остарели издания, които единствено хващат прахуляк.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР