Домът на киното – едно от най-важните арт кина в

...
Домът на киното – едно от най-важните арт кина в
Коментари Харесай

Домът на киното няма да затвори: Компанията на Борислав Чучков поема временно управлението

Домът на киното – едно от най-важните арт кина в София и България, което бе застрашено от затваряне от 1 юни – си откри краткотрайни стопани, които ще подсигурят активността му след изненадващото отдръпване на „ Арт фест “. Управлението на салона през идващите месеци се поема от Purple Rain, компанията зад която стоят продуцентите Борислав Чучков, Цанко Василев и Ради Георгиев.

Междувременно от Съюза на българските кино дейци ще провеждат формален конкурс за нов наемател.

„ Изненадата ни беше огромна, а времето извънредно малко, с цел да можем да създадем сериозен разбор. Когато дълготраен сътрудник реши да напусне, се светват всички червени лампи и в този момент би трябвало да се видят позитивните и отрицателите страни на обстановката. Най-важното за нас е киното да не затваря, тъй като това ще е удар по културата ни. Щастливи сме, че ще можем да помогнем в този сложен миг “, споделят от Purple Rain в известие до медиите.

Решението за краткотрайно стопанисване идва, откакто предходната седмица „ Арт фест “ разгласи, че се отдръпва след 31 години ръководство на Дома на киното. Съдбата на емблематичния киносалон притегли вниманието и даже стана тематика в Народното събрание, където депутатите Манол Пейков и Христо Петров поканиха Стефан Китанов (директорът на „ Арт фест “) на чуване в Комисията по просвета и медии идната седмица.

Тримата краткотрайни стопани на Дома на киното са известни в кино средите. Борислав Чучков дружно с брат си Виктор стои зад „ Чучков брадърс “ и филми като „ Тилт “, „ Уестърн “, „ Снимка с Юки “, ”Синът на София “, „ Защо аз? “, “18% сиво ”, „ Шекспир като улично куче “ и други

Цанко Василев е продуцент на редица късометражни, игрални, документални и рекламни филми, както и основател и шеф на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE. Съосновател е на Българска фестивална асоциация и е бил е жури на многочислени кино фестивали у нас и в чужбина.

Ради Георгиев пък се занимава професионално с PR и маркетинг към този момент над 17 години, а през тази година чака да се дипломира като магистър от НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ със компетентност „ Мениджмънт в екранни изкуства “. И е измежду основателите на Sofia Summer Fest.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР