Домът на Елвис в Мемфис, щата Тенеси е втората най-посещавана

...
Домът на Елвис в Мемфис, щата Тенеси е втората най-посещавана
Коментари Харесай

Какво ще се случи с имението Грейсленд: мястото, в което почива семейство Пресли

Домът на Елвис в Мемфис, щата Тенеси е втората най-посещавана резиденция в Съединени американски щати след Белия дом. Грейленд посреща повече от 600 000 гости всяка година и е разгласен за историческа забележителност през 1991 година

Докато посетителите могат да прегледат по-голямата част от обширното имение, горният етаж не е отворен за обществеността . Само членове на фамилията имат достъп до там. Именно в банята на втория етаж е намерено тялото на Краля преди 46 години.

 пресли Getty

Грейсленд е колкото величествен и луксозен парцел, толкоз и сцена на няколко нещастия за семейство Пресли.

Покойният крал на рокендрола купува парцела , година откакто кариерата му стартира да се развива. Когато Елвис купува парцела на 22 години, това му коства единствено 102 500 $.

Името „ Грейсленд “ (Graceland) в действителност е измислено от първичните му притежатели , семейство Мур в чест на тяхната щерка. Имотът е с повърхност от 17 552 квадратни метра, като има общо 23 стаи, офис, телевизионната стая и стая за билярд.

Елвис купува парцела през 1957 година На идната година обаче фамилията е сполетяно от първата покруса: майката на Елвис умира на 46-годишна възраст .

Месеци преди гибелта на майка му, Елвис е свикан в армията и се среща с бъдещата си брачна половинка Присила. Двамата подписват брак в Лас Вегас през май 1967 г ., като още преди сватбата Присила към този момент живее в Грейсленд с него и фамилията му.

 пресли Getty

На идната година се ражда щерка им Лиса Мари Пресли . Детето прекарва първите години от живота си в Грейсленд, до момента в който родителите ѝ не се разделят през 1972 година Въпреки това прекарва време там, когато посещава татко си или всички честват Коледа като семейство.

През 70-те обаче Елвис попада от ден на ден в смъртоносната битка на злоупотребата с опиати. Той постоянно спи денем и остава безсънен по цели нощи, даже когато щерка му го посещава. През 2003 година Лиса Мари разкри пред Rolling Stone, че когато била на 7 или 8, споделила на татко си, че се опасява, че той ще почине. „ Просто имах такова възприятие. Не беше добре “, изясни тя.

 елвис присила пресли Getty/Gulliver

Трагедията сполетява имението през август 1977 година, когато Елвис умира в дома си на 42-годишна възраст. Кралят е заровен там до баба си, своя брат близнак Джеси и други членове на семейство Пресли.

Имотът е завещан от Лиса Мари, само че тя придобива цялостна благосъстоятелност върху него, откакто навършва 25 години през 1993 година По-късно тя основава " Елвис Пресли концерн ", с цел да могат тя и майка ѝ да ръководят имението дружно.

 пресли Getty

Лиса Мари посети Грейсланд на 8 януари за годишната гала в чест на рождения ден на нейния татко. По случая имаше многоетажна торта, покрита с корона, както и оживена навалица фенове на Краля.

Тя приказва малко, гласът ѝ беше спокоен и пресипнал, а очите – покрити с тъмни слънчеви очила. „ Мина много време. Липсваше ми “, сподели тя, след което се обърна към събралите се хора: „ Толкова е вълнуващо по какъв начин всяка година идвате от целия свят. “

На 13 януари, 2023 година семейство Пресли претърпя следващата трагична загуба. Лиса Мари умря в дома си в Калифорния на 54-годишна възраст.

 пресли Getty

На идващия ден представител на фамилията удостовери, че единствената щерка на Елвис Пресли ще бъде заровена „ до обичания си Бен “. Нейният наследник Бенджамин почива там, откакто се самоуби през юли 2020 година, на 27-годишна възраст.

След гибелта на Лиса Мари бе доказано, че домът остава в фамилията . Трите дъщери на певицата - Райли Киоу, Харпър Локууд и Финли Локууд – са наследниците на имението. Лиса Мари роди щерка си и сина си – Райли и Бенджамин, от първия си брачен партньор Дани Киоу. А по-малките ѝ дъщери близначки са от брака с четвъртия ѝ брачен партньор Майкъл Локууд.

Лиса Мари ще бъде изпратена с мемориална работа, планувана на поляната на Грейсленд за неделя, 22 януари.
 Животът на Лиса Мари Пресли в фотоси  Животът на Лиса Мари Пресли в фотоси  Животът на Лиса Мари Пресли в фотоси  Животът на Лиса Мари Пресли в фотоси
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР