Домът има 4 стени, прозорци, врата, покрив и комин, но

...
Домът има 4 стени, прозорци, врата, покрив и комин, но
Коментари Харесай

Най-малката къща в света се намира във френска лаборатория

Домът има 4 стени, прозорци, врата, покрив и комин, само че е незабележим с невъоръжено око - най-малката къща в света е с размери няколко микрона и дефинира нови предели за извънредно дребните неща, съобщи Франс прес.

Става въпрос за изследване на лаборатория на Френския център за научни проучвания в Безансон, Източна Франция, което е почтено да наследи традициите на този град в часовникарството. Построената микроскопична къща е необятна 10 микрона, дълга 20 микрона и висока 15 микрона . " Размерите й са по-малки от тези на човешки косъм - съобщи един от основателите й Жан-Ив Рош. - Така се дефинират нови предели за точност и размери на обекти. "
Smallest house in the world. via
— Jonas Vils (@Vilsjin)

" Никой различен не може да сглоби въпросната микроскопична къща заради изискваната за задачата точност ", разясни заместник-ръководителят на лабораторията Микаел Готие.
La plus petite maison du monde tiendrait sur la tranche d’un cheveu
— Ouest-France (@OuestFrance)

Микрокъщата е издигната във вакуумна камера с размер 60 куб.см в лабораторията . Във вакуумната камера има електронен микроскоп, който може да усили 1 милион пъти н аблюдавания обект, йонно оръдие с роля на горелка и робот, който се употребява за пренасяне на части от къщата.


Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР