Домът е онова място, което предлага уют и безопасност. Той

...
Домът е онова място, което предлага уют и безопасност. Той
Коментари Харесай

Как да предпазим дома си от крадци

Домът е това място, което предлага уют и сигурност. Той носи удобствата на заслон и персонално пространство. Вкъщи човек може да се усеща “в свои води ”.

Но не всеки има привилегията да живее на добре предпазено място с стеснен достъп, видеонаблюдение, осветлен регион, постоянен поток от хора, системи за сигурност, куче-пазач или даже портиер/охрана.

И до момента в който всяко едно от тези неща спомага за сигурността на вашето имущество, то в тази публикация ще разгледаме какво можете да извършите, с цел да предпазите дома си от крадци.

Кой е цел за крадците?

На първо място, крадците търсят скъпи движимости и елементарен достъп. И двете условия за навлизане щурм постоянно са им предоставени от даден източник на информация. Това може да е някой познат-недоброжелател, интернет или даже персонални наблюдения над уязвимото място (в случая имот).

Здрава врата и ключалка

Едно от най-важните неща за сигурност на дома е хубавичко врата и качествената ключалка. И до момента в който няма неразбиваема брава, то една ключалка от висок клас би затруднила повече крадците. В сходна обстановка времето е на ваша страна и колкото по-бавно те съумеят да се оправят с отключването, толкоз по-голям е шанса някой да ги види. Ако вашата ключалка е остаряла и елементарна, заменете я с по-сигурна и качествена. KeyGuru – денонощен ключар в Пловдив, може да ви помогне с монтажа.

СОТ и тревога

Да разполагате със СОТ система е друго преимущество, което понижа рисковете от навлизане на крадци във вашия дом. Ако при съществуването на СОТ във вашия парцел крадците въпреки всичко решат да рискуват, то задействането на звука от алармата ще извести съседите и службите за сигурност, и ще обезпокои нашествениците. Наличието на система с тревога усилва възможностите крадецът да прескочи жилището ви и да потърси по-лесна цел.

Камери

Инсталирането на видеонаблюдение в или към вашия парцел може доста да понижи рисковете от нахлуването на крадци. Технологията е задоволително напреднала, с цел да ви дава вести за промени и засечено придвижване или даже директен достъп до следене на записа онлайн непосредствено от приложение на вашия телефон. Така, в случай че ви сполети злополуката от крадци във вашия дом, вие ще можете да реагирате бързо и да увеличите възможностите за залавянето им в точния момент.

Внимавайте със споделената информация (онлайн)

Преимуществото на всеки нарушител е достъпът до информация. Колкото повече, толкоз по-добре (за него, и зле за нас). Днес, когато интернет играе основна роля в животите ни, обществените мрежи могат да бъдат чудесно средство за доставяне с информация, която да бъде употребена против нас.

Ако вие обичате постоянно да споделяте онлайн къде сте и какво вършиме, това ви прави по-уязвими към кражба. Нашият съвет към вас е да имате едно на разум по отношение на персоналната информация, която предоставяте в общественото интернет пространство. Особено в случай че напускате дома си за дълго време и съобщавате за това онлайн.

Обобщение

Това, което отблъсква крадците е: видимост, тон, усложнен достъп, липса на информация. Ето по какъв начин можете да постигнете по-голяма сигурност над вашия дом:

Инсталирайте видеонаблюдение

Сложете система за сигурност

Инвестирайте в качествена ключалка

Осигурете положително осветяване в близост

Ограничете достъпа до прозорци и тераса

Надеждна аларма/защита може да бъде и кучето-пазач

Не оставяйте скъпи предмети на показ наоколо до прозорците

Запазете известна доза дискретност в онлайн наличието си

А при положение, че имате потребност от ключарски услуги в Пловдив, било то ремонт на ключалка, направа на ключове дубликати или даже спешно отключване на автомобил, можете да се свържете с KeyGuru, когато и да е на деня.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР