Домашното насилие не е личен проблем. То не е проблем

...
Домашното насилие не е личен проблем. То не е проблем
Коментари Харесай

Георгиев: София предоставя безплатна подкрепа на жертвите на домашно насилие

Домашното принуждение не е персонален проблем. То не е проблем на съседите. Това не са фамилни въпроси, това са цивилизовани въпроси. Не мога да приема в ХХІ век българските дами да са обект на тормоз. Това съобщи Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет (СОС).


Той описа за ограниченията, които Столична община подхваща против домашното принуждение.

Създадохме първата в страната общинска правна поддръжка – безвъзмездна поддръжка от адвокати и психолози за дами потърпевши от принуждение, съобщи Георгиев пред Българска национална телевизия. Той уточни, че на последното съвещание на СОС с още 50% е увеличена поддръжката за тези ограничения.

„ Нямах никакви съмнения, когато предложих тази новаторска стратегия. Ние като столица би трябвало да зададем посоката. Програмата е отворена за дами и деца от цялата страна “, акцентира Георгиев.

Председателят на СОС разгласи, че е направено още една защитно жилище, намиращо се на секретна локация. С дамите работят психолози. „ Няма място за позор, а за доста мощна социална реакция. Жертвите имат потребност от поддръжка, от интеграция в огромния град. Помощта е изцяло безвъзмездна, обаждайте се “, прикани Георги Георгиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР