Домашното е винаги по-хубаво от купешкото, а това важи с

...
Домашното е винаги по-хубаво от купешкото, а това важи с
Коментари Харесай

Тази рецепта за мързелив козунак на конци е идеална за всяка...

Домашното е постоянно по-хубаво от купешкото, а това важи с цялостна мощ за великденския козунак. Ето по какъв начин да си приготвите най-лесния и ленив козунак без да имате опит в кухнята. Козунакът освен, че е доста апетитен, ами и има премного от нужните „ конци “.

Необходими артикули за най- лесния и ленив козунак:
-3 яйца със стайна температура
-500 г брашно хладко
-100 мл прясно мляко
-100 мл олио може мехлем или краве масло, които да са стопени, само че не горещи
-150 г захар и още 2-3 супени лъжици в допълнение захар за поръсване
-7 г суха квас
-1/2 я.л. сол
-1 лимон по опция домакински или био
-2 ванилии

Начин на подготвяне на най-лесният и ленив козунак:
-Налейте хладкото прясно мляко в контейнера на хлебопекарната и към него прибавете 1 супена лъжица от брашното, 1 чаена лъжичка захар и сухата квас. Разбъркайте и оставете контейнера встрани за 10 минути до момента в който маята се задейства.

-През това време вие си подгответе останалите артикули. Отделете жълтъка на едното яйце за намазване на козунака. Останалите 2 яйца и белтъка смесете със захарта и разбъркайте до еднаквост. Добавете определената от вас лой и настърганата единствено жълтата част на кората на лимона (може да сложите ванилия). Изсипете тази примес в контейнера при шупналата квас за самун.

-Добавете в контейнера брашното и солта, като сте отделили 3-4 супени лъжици от него (всяко брашно има друг добив и в случай че има потребност ще го добавите). Сложете контейнера в машината и пуснете програмата за месене с втасване, прецизират от gozbite.com.

-Когато програмата приключи и чуете звуковия сигнал, извадете контейнера с тестото. Тестото разделете на на три равни елементи. Оформете всяка част на фитил с дължина към 30 см. Разточвате фитилите и усуквате получените ленти, след което ги сплитате като плитка.

-Оплетения козунак поставяте в контейнера и връщате в хлебопекарната. Тук е моментът, да се каже, че преди да се сложи козунакът за наново втасване в контейнера, се махат бъркалките. Просто няма потребност от тях и след това козунакът излиза доста елементарно. Оставяте за 30 минути да шупва, след което намазвате втасалия козунак с отделения жълтък и поръсвате със захар.

-Включвате на стратегия за печене с най-светла кора машината и оставяте да се изпече. След довеждане докрай на програмата, след звуковия сигнал изваждате по нормалния метод контейнера и оставяте за към 5-6 минути козунакът да се охлади леко и го изваждате.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР