Домашният любимец има нужда от разходка дори и в студените

...
Домашният любимец има нужда от разходка дори и в студените
Коментари Харесай

Навън с кучето през есента - възможност за спорт и забавлени...

Домашният любим има потребност от разходка даже и в студените дъждовни есенни дни. Затова стопаните на кучета не би трябвало да пропущат извеждането на четириногите най-малко два пъти на ден. Както и през лятото, разходката е добре да се случва през по-ранните часове на деня и един път в късния следобяд. По този метод домашния любим ще се усеща по-комфортно и ще му гарантирате по-здравословен режим.

За да бъдете спокойни като виновни стопани, а и за улеснение на животното, можете да създадете режим на хранене, който е обвързван с излизането. Осигурете колкото се може по-дълга разходка. Тя е нужна освен за физическото, само че и за психическото здраве на кучето, което също може да страда от меланхолия и тревога като нас, хората. Така че, с цел да поддържате положителното му въодушевление, се погрижете то да прекарва задоволително време на въздух.

За да бъде по-забавна разходката и за двете страни, има безчет интензивности, които можете да организирате за себе си и вашия приятел в парковете и градинките, които са разрешени за кучетата. Хвърлянето на пръчка е добре прочут трик, който четирикраките другари обожават. Добре е да ги научите обаче освен да гонят и носят предмета, само че и да го дават. По този метод ще затвърдите доверието между тях.

Джогингът с кучето е друга добра концепция. Активният спорт ще се отрази удобно освен на домашния любим, само че и на вас. Така че използвайте разходките, с цел да влезете във форма. По този метод ще подсилите имунитета за зимния сезон, когато вирусите ни нападат най-вече. Важно е обаче в случай че забележите, че кучето на устоя на темпото, да се съобразите с него. В случай че се задъхва бързо, споделете наблюдението си с ветеринар.

Най-важното е да не се поддавате на неприятното време и да не отлагате излизането за идващия ден. Ако се притеснявате, че на открито е прекомерно студено, просто се облечете топло. Ако домашният любим не е с гъста четина, можете да обсъдите терзанието си с ветеринаря му. Като експерт той ще откри решение на казуса, а може да предложи и да облечете кучето в специфична дреха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР