Домашните любимци могат да понижат холестеролаПрочетете ощеАко имате куче, ежедневните

...
Домашните любимци могат да понижат холестеролаПрочетете ощеАко имате куче, ежедневните
Коментари Харесай

Защо домашните любимци са полезни?

Домашните любимци могат да намалят холестерола
Прочетете още
Ако имате куче, ежедневните разходки оказват помощ да поддържате холестерола под надзор. Плюс това, изследване на австралийската Национална Heart фондация разкрива, че хората, които имат домашни любимци, изключително мъжете, са склонни да имат по-ниски равнища на холестерол и триглицериди.

Животните оказват помощ за облекчение на напрежението

Да бъдете в една и съща стая с вашия домакински любим може да има успокоителен и позитивен резултат над вашето здраве. Мощен неврохимикал, окситоцин, се освобождава, когато се вгледаме в нашето животно, което ни носи възприятие на наслада. Това също по този начин е съпроводено от спад на равнището на кортизол, хормон на напрежението. Чрез проучвания с ветерани с посттравматично стресово разстройство (ПТСР), учените са очевидци на мощния резултат на животните. Един деец не можеше да напусне дома си, без жена му да го съпровожда, до момента в който не заживя с кутре и за по-малко от седмица той към този момент беше в положение да обикаля целия град, описват те.

Те могат да намалят кръвното ви налягане

Това е двойна облага, и освен за твоето здраве:  гушкането на куче или коте намалява кръвното налягане, до момента в който му доставяте наслаждение. Изследователи от Държавния университет на Ню Йорк в Бъфало са разкрили, че при хора, които към този момент одобряват медикаменти за високо кръвно налягане, приемът е снижен на половина, в случай че станат притежатели на котка или куче.

Домашни Животни покачват вашата интензивност

Кучето е най-хубавият сателит за разходка, даже по-добър от другар. Джонсън - съавтор на " Разходи се, смъкна кг " e открил, че кучето усъвършенства интензивността повече от хората, които се разхождат с други хора. Отделно изследване е открило, че притежателите на кучета вървят приблизително 300 минути на седмица, до момента в който хората, които не имат кучета, вървят единствено 168 минути на седмица. И едно друго изследване е открило, че притежателите на кучета вървят повече от тези, които си нямат кутре, и също по този начин са с 54% по-склонни да доближат целесъобразните равнища на физическа интензивност. Вашето равнище на интензивност можете да засичате всекидневно с различни спортни гривни.

Животните понижават риска от сърдечно-съдови болести

По-нисък холестерол, стрес и ниски равнища на кръвното налягане, съчетани с нараснала фитнес интензивност - към тях можете да добавите и намаляването на риска от сърдечно-съдови болести. Това е една доктрина, подкрепена от Американската сърдечна асоциация. През 2013 година те са преразгледали редица изследвания, изследващи резултатите на домашните любимци върху сърдечно-съдовите болести и доближават до заключението, че съществуването на бухнал другар, по-специално куче, е обвързвано с понижаване на риска и увеличение на продължителността на живота измежду пациентите.

Домашен любим може попречи на алергиите при децата

Ако сте имали домакински любим като дете, може и да сте го забелязали. Деца, които са израснали в среда с животни, преди да са навършили шест месеца, е по-малко евентуално да развият алергични болести, сенна хрема и екзема. През първата година от живота бебета, които съжителстват с кучета в дома е по-вероятно да нямат алергии, астма и болести на горните дихателни пътища, споделя Джонсън. И децата, които порастват към селскостопански животни, кучета и котки нормално имат по-силни имунни системи и се понижава риска от развиване на астма или екзема.

Домашните любимци облекчават депресията

Освен общите въздействия върху човешкото здраве, те могат да обезпечат обществена поддръжка на техните притежатели, които са склонни да имат по-добро богатство от тези, които си нямат кутре, гласи едно изследване. В огромен обзор на изследванията, осъществен от Британското Дружеството на психолозите открива, че кучета предизвикват лечебното и психическото благоденствие, намаляват равнищата на стрес и усъвършенстват самочувствието, както и възприятието за самостоятелност и подготвеност. Успокояващото им наличие и обществената връзка, които носят, могат да бъдат доста мощни, споделя доктор Кристенсен. Животните дават нещо, върху което да се съсредоточим вместо да бъдем погълнати от негативните мисли, които депресиран човек е податлив да има. Когато един домакински любим ни обръща внимание, той ни дава безусловна обич и приемане.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР