Домашни средства при подагра могат да облекчат болката. Лекарите казват,

...
Домашни средства при подагра могат да облекчат болката. Лекарите казват,
Коментари Харесай

Как да облекчим болката при подагра?

Домашни средства при подагра могат да облекчат болката. Лекарите споделят, че е невероятно изцяло да се излекува този проблем. Но е допустимо да се облекчи положението. Медикаментите и диетата са краткотрайно решение.

Подаграта е съпроводена от болки в ставите, артрит, подкожни формирания, доста мощни болки в бъбреците. Пациентът има увреждане на ставите на пръстите.

Следната диета е помогнала на мнозина.

Експертите предлагат вегетарианска диета. Включете в диетата си плодови сокове, млечни артикули, както и зеленчукови супи, повече ферментирали млечни артикули. Яжте постоянно извара и нискомаслено сирене, тестени произведения и зърнени храни.

Най-полезните зеленчуци са морковите и бялото зеле, тиквичките и картофите, краставиците и патладжаните.

Ако въобще не можете да премахнете солта от диетата си, намалете нейната консумация. Много е значимо да пиете доста вода и в допълнение зелен и билков чай ​​с лимон, чай от роза, естествен боракс и прясно изцеден плодов сок.

Обостряне на болестта – сигнал, по време на който би трябвало да премахнем рибата и месото от диетата. Всеки трети ден би трябвало да бъде разтоварващ (плодове и зеленчуци, кисело мляко, нискомаслена извара).

Освен рибата и месото, би трябвало да избягвате мощното кафе или чай, шоколад, сладкиши, смокини, грозде и малини. Пикантните храни също са неразрешени.

Домашни средства при подагра

Вижте още: Домашно средство против старешки петна

Содата може да ви помогне да се справите с външните признаци.

Смесете 3 литра топла вода с 3 с. л. сода и 9 капки йод. Накиснете краката си в разтвора за 5-7 минути. Умората ще бъде облекчена неотложно.

Смесете 30 г настърган домакински сапун, 100 мл слънчогледово олио и 50 мл керосин. Оставете на мрачно място за 72 часа. След това нанесете мехлема на проблематичните места за 30 минути.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР