Домашни кучета да не се оставят вързани пред магазините. Този

...
Домашни кучета да не се оставят вързани пред магазините. Този
Коментари Харесай

Столична община с призив: Не оставяйте кучета пред магазина, стопаните питат – „А къде?“

Домашни кучета да не се оставят вързани пред магазините. Този на пръв взор неуместен апел направи доктор Божидара Гинчева от

Апелът й идва по отношение на осъществявани инспекции от страна на Общината.

При тях са тествани над 150 стопани на домашни кучета. Инспекциите са направени из столичните паркове през септември. 12 притежатели на домашни любимци са се сдобили с актове за открити нарушавания.

При осъществяваните инспекции се следи дали кучето има паспорт и микрочип. Проверява се за водене на мотив и с намордник за огромните и нападателни породи кучета, разхождане на избраните от кметовете на региони места, разчистване след животното.

Проверките се реализират по график и обгръщат парковете като „ Възраждане “, „ Борисова градина “, парковете „ Заимов “, „ Св. Троица “, „ Св. Св. Петър и Павел “, „ Герена “,  „ Гео Милев “, градинка НДК, и други.

Инспекции се правят и взаимно с представители на съответната районна администрация и полицията. Инспекторите реагират и на сигнали.

Това е следващият случай с кучета, който се случва през последните седмици. Той стана на 27 септември.

Малко кученце беше брутално нападнато и раздрано от черен голям ротвайлер. Инцидентът е станал в сряда. Покъртителната преживелица е от село Калояново край Пловдив.

Стопаните на дребното куче имат два парцела, един против различен. Често животното единствено е отваряло входната врата, минавало е през улицата и влизало в другия двор.

Източник: bTV

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР