Домашни кангали убиха и оглозгаха до кости ловджийски кучета край

...
Домашни кангали убиха и оглозгаха до кости ловджийски кучета край
Коментари Харесай

Кангали канибали държат на нокти кърджалийско село СНИМКИ 18+

Домашни кангали убиха и оглозгаха до кости ловен кучета край кърджалийско село. Местните пък от дълго време живеят в боязън поради няколкото четириноги животни на локален животновъд. Това разкриват пред всекидневника „ 24х7 Родопи “ авджии от дружинката в Перперек, които са били пострадали от нападателните пастирски кучета.

„ В неделя бяхме на лов за дива свиня в региона на село Кокиче. Две от гончетата влязоха в гората и по този начин и не се върнаха. Видяхме три кангала по баира. Стадото обаче бе на няколко километра от тях. След няколко часа открихме кучетата си. От моето бяха останали единствено главата и краката. От гончето на сътрудника открихме само опашката “, описа един от ловците.

Авджиите потърсили притежателя, 65-годишен мъж. Свързали се обаче със сина му, който изрично им отказал да заплати убитите кучета.



Оказва се, че кангалите на животновъда свободно обикаляли в региона на селото.

Местните хора изпитвали боязън. „ Цялото семейство отиваме на спирката, с цел да чакаме рейса. За да сме повече хора, с цел да не ни атакуван кучетата “, оплакаха се в Кокиче.

Кметът на селото нееднократно е предупреждавал животновъда да държи затворени кучетата си, само че това по този начин и не ставало.

„ По гората вървят и гъбари. Представете си тези кучета да атакуван човек или малко дете? Каква покруса ще стане “, показаха от дружинката. Ловците са алармирали за случая и районния полицейски контрольор.

Ловците от Перперек са две групи, от по 18-20 души.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР