Домашната козметика е много популярна сред хората, които се интересуват

...
Домашната козметика е много популярна сред хората, които се интересуват
Коментари Харесай

Домашни маски за лице, които могат да са опасни

Домашната козметика е доста известна измежду хората, които се интересуват от здраве. Липсата на химически консерванти и познаването на състава сигурно са огромни преимущества. Понякога обаче домашните средства могат да се окажат нездравословни – добър образец е маската със сода. Натриевият бикарбонат изсъхва мощно, има каустични свойства и по този метод може да аргументи мощно раздразнение и съществени дерматологични затруднения.

А интернет е претъпкан със уеб сайтове за хубост, в които непрестанно се боготворят " чудотворни " маски за лице, с помощта на които кожата ви ще засияе. Но дали в действителност е по този начин? Има ли в действителност такива, които освен са непотребни, само че напряко и опасни|?
Най-ефектните способи да се погрижим за кожата на клепачите
Оказва се, че натуралните маски, приготвени вкъщи, могат да работят също толкоз добре, колкото продуктите на козметичната промишленост....

В тази обява ще ви разкажем за какво известните " домашни маски за лице " в някои случай могат да се окажат рискови, когато се ползват върху нашата кожа – тя е характерна.

Най-често срещаните образци

Някои от най-често срещаните и добре познати образци за този вид маски са: лимон, захар, сода за самун, масла и доста други. Всичко това са храни за готвене и не трябва да се нанасят върху кожата, без да се " обработят ", т.е. да се пригодят по подобен метод, че да могат да се употребяват под формата на крем, гел и други Колко пъти сме чели и чували от разнообразни източници, че като си създадем такава домашна маска, смесвайки разнообразни кухненски съставки, кожата би била по-красива или ексфолирана? Нищо от това не е правилно и ще ви разбираем за какво.

Лимон: pH му е 2, това на кожата е 4,5 до 5,5. Така че лимонът се оказва доста кисел за кожата ни и има възможност да сътвори дисбаланс в нея, причинявайки алергични реакции, поява на петна и увреждайки я.

Захар: Краищата на нейните гранули могат да генерират пукнатини в кожата и да задействат разнообразни процеси, които приключват с петна и прибързано (ранно) стареене на кожата, защото при „ ексфолиране “ измита всичко, което я пази естествено и по този метод става доста по-изложена на разнообразни неподходящи фактори.
Три ефикасни маски, с които ще елиминирате пъпките от лицето си
Всяко едно момиче, а и жена има проблеми с пъпките рано или късно. Причината за тяхната поява може да е от друг тип. Пъпките се поя...

Натриев бикарбонат: Той има алкално ф, това на кожата е кисело. Неправилното му нанасяне върху кожата може да аргументи дехидратация, инфекции, сензитивност, раздразнение, дерматит и други. Освен това предизвиква и сухота на кожата и по този начин се форсира производството на себум.

Зехтин: Това е доста оклузивен артикул, което значи, че ще запуши порите и ще провокира съществуването на комедони (черни/бели точки). 

Като умозаключение

Не правете огромната неточност да експериментирате с лицето си с тези типове маски, които са толкоз рискови и нездравословни за кожата. Не можете да сравнявате изискванията на една лаборатория, където са отдадени на производството на козметични артикули, с тези в нашите кухни. Все отново всичко е строго самостоятелно, въпрос на разсъдък и дано всеки самичък направи умозаключение за себе си.

 
3 маски за лице, които да изпробвате, в случай че имате мазна кожа
Мазната кожа е доста постоянно срещан вид кожа, която се дължи на непотребното произвеждане на себум, който е веществото, което пази и хид...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР