Домашна котка бедства вече четвърти ден на дърво в центъра

...
Домашна котка бедства вече четвърти ден на дърво в центъра
Коментари Харесай

Коте бедства четвърти ден на дърво в Своге, няма кой да го свали

Домашна котка бедства към този момент четвърти ден на дърво в центъра на Своге, съобщи БТВ. До момента обаче институциите са безсилни да се оправят със обстановката. Търсят се спасители.

Котето Том – на година и половина, се покачило на дървото в понеделник, откакто избягало от близката ветеринарна амбулатория, където било лекувано от прострелна рана в крайници.

Стопаните на животното и жалостиви жители се обаждали неведнъж на телефон 112. От там споделили, че би трябвало да се свържат с пожарната. Пожарникарите пък споделили, че нямат вишка.

До момента само от Община Своге се пробвали да оказват помощ с техника. Работници от общината се качили с вишка на дървото, само че защото е доста високо не съумели да смъкват котката.

Дървото се намира в непосредствена непосредственост до контактната мрежа за високо напрежение, захранваща влаковете в региона на жп гарата в Своге. Затова избавителната интервенция е била прекъсната. Така четвърти ден животното е на дървото.

След като и природозащитници не се наели да оказват помощ, през днешния ден единствената вяра на хората са спасители от пещерен клуб в Церово, които дали обещание да оказват помощ. Другият вид е котето да слезе единствено от 15 метра височина, което обаче е малко евентуално.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР