Домашен тоник за лице с оцет – белезите от акне

...
Домашен тоник за лице с оцет – белезите от акне
Коментари Харесай

Домашен тоник за лице с оцет и вода за всеки тип кожа

Домашен тоник за лице с оцет – белезите от акне очевидно понижават.

Имам един чудноват и може би не напълно верен табиет. Когато съм на посетители при приятелите си и отида до тоалетната, преглеждам всички бурканчета с артикули за грижа за кожата. Ако нещо ме интересува, ще попитам за това по-подробно и ще си го запиша. Съвсем неотдавна се случи тъкмо това. Вярно, обърнах внимание не на продукта, а на неналичието му.

Сред многото козметични артикули не открих тоник. Не можах да допускам, че не употребява тоник. Оказа се, че приятелката ми от дълго време употребява оцет за лицето си вместо тоник.

Домашен тоник за лице
“Ябълковият оцет е прелестен артикул, съдържащ както киселини, по този начин и пептиди, които имат най-хубав резултат върху кожата на лицето “, показа ми моята другарка.

Разбира се, не трябва да нанасяте чист оцет на лицето си. Необходимо е да си извършите тоник. За задачата смесете 3 елементи вода и 1 част оцет. В този случай водата би трябвало да бъде авансово сварена и охладена до стайна температура.

Чудех се за какво този домакински тоник е толкоз добър. Първо, той е повсеместен, защото подхожда на всеки вид кожа. Оцетът съдържа киселини, които възстановяват pH на кожата. На второ място, продуктът ще усъвършенства положението на кожата, в случай че имате старешки петна и обриви.

След непрекъсната приложимост белезите от акне ще станат по-малко забележими.

Не забравяйте обаче за самостоятелните характерности на кожата. Преди да употребявате такова домашно средство, би трябвало да ревизирате дали имате алергии. За задачата нанесете малко количество върху китката си. Ако всичко е наред след 5 минути, тоникът може да се употребява.

Употреба
Разделете памучен тампон на две и го потопете в тоника и започнете да търкате лицето си от центъра на челото към слепоочията, като притискате памучния тампон към кожата си. След това изтъркайте кожата от центъра на носа до ушите и челото. След това разтрийте лицето си от брадичката, слизайки до ъглите на челюстта и надолу по шията.

Замразен тоник
Готовият артикул може да се замрази във формички за лед. На сутринта изтъркайте лицето си с кубче лед. Но не всеки козметик предлага тази процедура. Това важи изключително за тези, които имат изразени капиляри по кожата. В резултат на това зачервяването може единствено да се утежни. Затова бъдете деликатни и следете положението на кожата си.

Вижте още: Зелени домати с моркови в лют сос за студените зимни дни

Разбира се, това средство не е уместно за всички. Между другото, след домашния тоник, не забравяйте да употребявате овлажняващ крем за лицето си. Това е една от главните стъпки във вашата ежедневна бюти рутина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР