Домакинството на елитния тенис турнир Sofia Open пропада заради предстоящите

...
Домакинството на елитния тенис турнир Sofia Open пропада заради предстоящите
Коментари Харесай

Българската федерация по тенис отмени Sofia Open заради местните избори

Домакинството на елитния тенис шампионат Sofia Open пропада поради идните локални избори.

Това излиза наяве от известие на федерацията. Надпреварата в началото трябваше да се организира в Израел, само че поради войната там незабавно се търсеше различен хазаин. София завоюва борбата с испанския град Хихон и шампионатът трябваше да се организира в Арена София от 4 до 11 ноември.

Оказа се обаче, че датите съответстват с възможния балотаж на локалните избори. А по традиция бюлетините се броят точно в най-голямата спортна зала у нас, в която все по-рядко се организират събития от спортния календар.

Българската федерация по тенис оповестява, че заради условия отвън нейния надзор бе принудена да откаже семейството на шампионата АТР 250 Sofia Open, плануван за интервала 4-11 ноември.

Вследствие на оповестеното в Израел военно състояние, Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) се обърна към БФТ с предложение София да замести Тел Авив като уредник на шампионата. За късото време федерацията съумя да обезпечи нужните позволения, само че макар напъните намирането на съответна зала за провеждането на събитие от международен мащаб се оказа невероятно.

БФТ благодари на многочислените фигури от ръководството на страната, които се притекоха на помощ в организацията на семейството. За страдание датите на възможния балотаж в локалните избори не разрешиха Арена София още веднъж да се трансформира в дом за хилядите почитатели на тениса.

Фактът, че АТР се обърна към България като първи избор за хазаин на този влиятелен шампионат, е позитивен знак за доверието и вярата във опциите на БФТ. Решението на АТР е ясно обръщение, че в идващите години България още веднъж ще получи право посредством Sofia Open да бъде част от календара на мъжкия професионален тур. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР