Домакинските продукти, свързани с интернет, скоро ще трябва да бъдат

...
Домакинските продукти, свързани с интернет, скоро ще трябва да бъдат
Коментари Харесай

Смарт устройствата ще бъдат по-добре защитени от кибератаки, след като ЕС сключи сделка

Домакинските артикули, свързани с интернет, скоро ще би трябвало да бъдат по-добре предпазени от киберзаплахи, откакто страните от Европейския съюз и законодателите се споразумяха за ново законодателство в четвъртък.

Приветстван за първи път в света, по този начин нареченият Закон за кибернетичната резистентност ще се ползва за ежедневни устройства и програмен продукт, в това число бебефони, смарт часовници, тв приемници и видеоигри, в опит да отбрани европейските консуматори от киберпространство и рансъмуер офанзиви.

Всички компании, които пускат хардуер или програмен продукт на пазара на Европейски Съюз, ще би трябвало да вземат поради киберсигурността в ранния стадий на планиране на артикул и ще останат виновни за отблъскването на киберзаплахи през целия му витален цикъл, като дават актуализации за сигурност към потребителите.

Компаниите също ще бъдат задължени да дават транспарантна информация на клиентите по отношение на кибер защитните ограничения на продукта. Ако не се съобразят, националнит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР