Домакините от Бразилия ще открият Копа Америка срещу Венецуела на

...
Домакините от Бразилия ще открият Копа Америка срещу Венецуела на
Коментари Харесай

Стана ясна програмата на Копа Америка

Домакините от Бразилия ще открият Копа Америка против Венецуела на стадион "Мане Гаринча " в столицата Бразилия, до момента в който от през вчерашния ден е ясно, че финалната среща на шампионата ще се играе на "Маракана " в Рио де Жанейро на 10 юли.

В Рио де Жанейро ще се употребяват два стадиона - "Маракана " и "Нилтон Сантош " или някогашния "Олимпико Жоао Хавеланж ", който има потенциал от 46 хиляди места и там играе мачовете си локалния Ботафого.

Континенталната федерация КОНМЕБОЛ разгласи, че петте стадиона за шампионата ще бъдат употребявани отмерено от тимовете в двете групи. Останалите три са Куяба, Гояния и столицата Бразилия.
Така действително всички тимове ще могат да играят на всеки един от стадионите, а няма да се разделят по групи.

Бразилия се оказа хазаин на шампионата за втори следващ път, защото първичните уредници Аржентина и Колумбия не могат да се оправят с пандемията от COVID-19 и последствията. Самият шампионат трябваше да се организира презп 2020 година, само че заради същата причина беше преместен за тази година.

В Бразилия обстановката не е кой знае какъв брой по-оптимистична, защото страната е втора по смъртност в света с повече от 460 хиляди умряли, има нови 100 хиляди инфектирани.

Но шампионатът стартира в понеделник, 13 юни на стадиона в Бразилия, където група В започва със срещата Бразилия - Венецуела, а малко по-късно същия ден играят Колумбия и Еквадор на стадиона в Куяба.

Петият тим в тази група е Перу. В група А на 14 юни играят Аржентина и Чили на стадион "Нилтон Сантош " и Парагвай - Боливия в Гояния. Петият тим тук е Уругвай.

Първоначално на шампионата трябваше да вземат участие като гостуващи сформира Австралия и Катар, само че пандемичната обстановка промени тези проекти.

Así se jugarán los partidos de la CONMEBOL 2021
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР