Домакините не се сблъскват с едно и две неудобства. За

...
Домакините не се сблъскват с едно и две неудобства. За
Коментари Харесай

Пожълтели пердета – как да ги изперем и да са ослепително бели

Домакините не се сблъскват с едно и две неудобства. За някои си имат трик, за други пробват общопознатите способи. Едно от най-неприятните неща за една стопанка е типът на пожълтели завеси. Малцина обаче знаят по какъв начин да се оправят с тази мъчнотия. Ще ви разкрием трика по какъв начин да върнете хубостта и блясъка на тюла и пердетата. Да наподобяват по този начин, все едно одеве сте ги купили. Цялата загадка е в… прането.

За да може тъканта да резервира блясъка и белотата си е доста значимо каква ще бъде температурата на водата. Тюлът не трябва да се накисва във вода, по-топла от 30-35 градуса. В противоположен случай бъдете сигурни, че структурата на тъканта се нарушава и нежният тюл ще пожълтее.

Ето идната „ хватка “ – сипете в легена половин кило сол

Така ще изчезнат и най-упоритите петна. След час и половина извадете пердетата и изплакнете. Но никога с гореща вода – би трябвало да е хладка. След това тюлът би трябвало да се изпере с препарат за синтетични тъкани. Но още веднъж бъдете деликатни. Не перете същински. Просто плакнете и оставете водата да се изтича.

А с цел да върнете блясъка на пердетата остава още една процедура. Накиснете ги в хладна вода, като на всеки литър сложете по една супена лъжица оцет. След това изплакнете и изсушете. И още веднъж ще имате от пожълтели – снежнобели завеси.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР