Домакинът Русия загуби от Хърватия с 3:4 след дузпи на

...
Домакинът Русия загуби от Хърватия с 3:4 след дузпи на
Коментари Харесай

Край на приказката за Русия! Нова драма с дузпи и Хърватия е на 1/2-финал срещу Англия

Домакинът Русия загуби от Хърватия с 3:4 след дузпи на стадион " Фишт " в Сочи и отпадна в последния 1/4-финален конфликт на международното състезание по футбол. В постоянното време срещата приключи 1:1, а в продълженията противниците си размениха по още един гол и след 2:2 се стигна до ударите от бялата точка, написа Блиц.

Руските национали започнаха по-активно и първоначално удари на Денис Черишев и Артьом Дзюба бяха блокирани. Хърватите отвърнаха с шут на Ребич, избавен от Акинфеев, а Иван Ракитич в 15-ата минута от фаул прати топката над вратата.

„ Сборная “ поведе в 31-ата минута, когато Денис Черишев лиши топката на Иван Ракитич, направи двойно подаване с Артьом Дзюба и със мощен удар от далечна отдалеченост вкара страховит гол за 1:0.

„ Шахматистите “ относително бързо изравниха. В 39-ата минута Марио Манджукич получи пас зад отбраната и центрира съвършено към Андрей Крамарич, който с глава изравни за 1:1. Това бе и последната по-интересна обстановка от първата част.

Winbet - най-голямо многообразие от пазари! (18+)

След почивката в 62-ата минута Шиме Върсалко центрира, а Андрей Крамарич опита удар със задна ножица, само че едва право в Акинфеев. Осем минути по-късно руснаците имаха необикновен шанс. След центриране на Андрей Крамарич в наказателното поле Кудряшов не съумя да почисти и топката стигна до Иван Перишич, който насочи диагонален удар от близка отдалеченост. Топката срещна страничната греда, разноски се пред голлинията и излезе в навън.

До края на постоянното време двата отбора заиграха по-предпазливо и ситуациите за гол бяха необичайност. Неточни удари насочиха Александър Ерьохин от руснаците и Модрич и Домагой Вида от хърватите. В 90-ата минута вратарят Субашич се контузи при безобидна обстановка, в която хвана топката на аутлинията, само че въпреки всичко се изправи на крайници и доигра срещата. В добавеното време Фьодор Смолов шутира от дребен ъгъл и контузеният Субашич избави.

Стигна се до продължения, а в 101-ата минута „ шахматистите “ поведоха, правейки цялостен поврат в резултата. Лука Модрич центрира от корнер, а Домагой Вида скочи над всички и с глава вкара за 1:1. Топката бе леко отклонена от Чорлука, само че като голмайстор бе записан Вида. „ Сборная “ не се съобщи и се хвърли в офанзива във второто продължение, а Субашич избави удар на Субашич. Усилията на руснаците дадоха резултат и в 115-ата минута Алан Дзагоев центрира от фаул, а роденият в Бразилия Марио Фернандес с глава изравни за 2:2. Четири минути по-късно удар на Ерьохин от далечна отдалеченост бе избавен от Субашич и пристигна ред на дузпите.

Русия - Хърватия 2:2
1:0 Денис Черишев (31), 1:1 Андрей Крамарич (39), 1:2 Домагой Вида (101), 2:2 Марио Фернандес (115)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР