Домакинът Русия хвърли поредната бомба на Мондиал 2018, след като

...
Домакинът Русия хвърли поредната бомба на Мондиал 2018, след като
Коментари Харесай

Русия изхвърли Испания след 120 минути защита

Домакинът Русия хвърли следващата бомба на Мондиал 2018, откакто в профил Испания в първата фаза на директните елиминации и се класира за 1/4-финал. Двата тима не съумяха да се победят в постоянното време, завършвайки при резултат 1:1. Продълженията също не взеха решение разногласието и се стигна до дузпи, при които по-точни бяха руснаците, които завоюваха с 4:3.
Победителят от този конфликт ще срещне в идната фаза някой всред тимовете на Хърватия и Дания, които играят по-късно през днешния ден.

Фернандо Йеро е сложил изненадващо Андрес Иниеста на аварийна пейка. Марко Асенсио пък за първи път стартира като титуляр за Испания на Световното състезание. Дани Карвахал и Тиаго Алкантара отстъпват местата си на Начо Фернандес и Коке.

Станислав Черчесов не може да разчита на санкции Игор Смолов. Алан Дзагоев е възобновен от своята травма, само че е оставен на скамейката за началото. Там е и Денис Черишев. Иначе измененията в състава на Русия са общо четири - Марио Фернандес, Юри Жирков, Далер Кузяев и Александър Головин стартират.

От самото начало " Ла Роха " наложи типичното за тима тотално превъзходство във връзка с контрола върху топката. В 11-ата минута испанците изостриха една офанзива с подаване към Начо, който потегли на скорост по десния фланг, само че Жирков го фаулира много жестоко. Марко Асенсио извърши свободния удар, центрирайки добре към далечната греда, където бяха Рамос и Игнашевич.

Бранителят на " Сборная " направи всичко допустимо да фаулира звездата на Реал Мадрид, само че до момента в който го поваляше на земята, топката срещна неговата пета и се озова във вратата на Акинфеев. Ако този автогол не бе факт, евентуално Бьорн Кайперс щеше да отсъди дузпа. Това обаче нямаше значение, тъй като Испания по този начин или другояче поведе в резултата.

" Сборная " опита да поизнесе малко играта, само че това мъчно се получаваше, защото испанците продължаваха напълно умерено да владеят топката. В 36-ата минута играчите на Черчесов стигнаха до добра опция. Дзюба се пребори с Рамос на границата на наказателното поле, след което топката стигна до Головин, който стреля фалцово с десния крайник, само че настрана от вратата.

Тази опция ентусиазира домакините, които в идващите минута взеха самодейността. Фернандес направи добър пробив отдясно, само че опитът му за центриране бе изчистен от Коке. След осъществяването на ъгловия удар Дзюба засече с глава, след което топката срещна ръката на Жерард Пике, която бе вдигната над главата на играча на Барселона - дузпа за Русия. Таранът на " Сборная " извърши невъзмутимо, стреляйки в противоположния на Де Хеа ъгъл - 1:1.

В самия завършек на първото полувреме " Ла Роха " най-накрая провежда по-остра офанзива, а не беззъбо многоходово нахлуване. Силва изведе Коща отляво с доста остроумен пас. Нападателят на Атлетико Мадрид се озова очи в очи с Акинфеев, който обаче излезе и съкрати ъгъла. Коща въпреки всичко го трансферира и прати топката успоредни на голлинията, само че там нямаше кой да засече.

В 47-ата се получи забавна обстановка пред вратата на Акинфеев. Иско изведе по дясното крило Начо, който центрира в наказателното поле. Алба засече с коляно, само че стражът на Русия улови.

Испания наложи напън. Коща стреля неопределено с глава, а в 59-ата минута Иско проби добре съвсем до аутлинията, само че опитът му за асистенция към Давид Силва бе избит е корнер.

Все още обаче испанците нямаха истинска концепция по какъв начин да се оправят с защитата на " Сборная ". Това докара до разумния ход с включването на Андрес Иниеста, който размени Давид Силва в 67-ата минута. Яго Аспас пък размени Диего Коща десетина минути преди края.

В 85-ата минута точно Иниеста нанесе доста рисков удар от границата на наказателното поле, само че Акинфеев се намеси ослепително и мазета топката, която влизаше до гредата. Аспас опита добавка, само че ъгълът бе дребен и не се получи.
Домакините пък не сътвориха съвсем нищо в предни позиции след почивката. Всичко това означаваше, че до края на постоянното време не се случи нищо и за първи път на Мондиал 2018 станахме очевидци на продължения.

В самото началото на първото продължение испанците проведоха добра офанзивата. Иско и Аспас комбинираха добре отлято нападението, само че в последния миг пасът към Карвахал бе кръстосан. Руснаците към този момент изглеждаха много изтощени и им ставаше видно по-трудно да се бранят по този начин проведено, както го правеха досега.

В 97-ата минута станахме очевидци на историческия миг - за първи път на международно състезание бе осъществена четвърта промяна - Ерохин размени Кузяев.

В стотната минута Асенсио стреля от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на Акинфеев.
За края на първото продължение Фернандо Йеро реши да включи още един нападател в лицето на Родриго, който размени Асенсио.
В 109-ата минута точно Родриго проби на скорост отдясно, преодоля елегантно двама противници, след което стреля, само че Акинфеев мазета, а Карвахал не съумя с добавката. Това бе и най-хубавата офанзива за Испания от началото на мача.

Пет минути по-късно испанците бурно претендираха за дузпа. Иско центрира от фаул, а през това време и Рамос и Пике бяха арестувани в наказателното поле от бранители на Русия. Кайперс се допита до ВАР, само че решението бе, че няма учредения за 11-метров углавен удар.

В самия край изстрел на Родриго попадна в ръцете на Акинфеев. Това означаваше, че натискът на Испания в продълженията не даде резултата и последваха дузпи.

Серхио Рамос избра първи да извършват испанците, а Андрес Иниеста извърши на първо време. Той бе прецизен - 1:0. Смолов би мощно за Русия. Де Хеа докосна топката, само че тя въпреки всичко влезе в мрежата му - 1:1. Пике прати Акинфеев в противоположния ъгъл - 2:1 при дузпите.

Игнашевич изчака Де Хеа и още веднъж изравни - 2:2. Следващата дузпа бе решаваща. Коке извърши, само че Акинфеев избави. Головин прати топката под плонжа на Де Хеа, давайки преднина на Русия. Рамос изравни, само че Черишев още веднъж даде задатък на домакините. Акинфеев избави и идната дузпа, изпълнена от Рамос, и прати Русия на желан 1/4-финал. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР