Домакинът на Мондиал 2022 Катар е организирал широкомащабна и дългогодишна

...
Домакинът на Мондиал 2022 Катар е организирал широкомащабна и дългогодишна
Коментари Харесай

Катар организирал шпионска операция срещу ФИФА

Домакинът на Мондиал 2022 Катар е провел широкомащабна и дългогодишна разследваща интервенция против Световната футболна федерация ФИФА, оповестява швейцарската медийна компания SRF. Целта на тези старания е била да се предотврати отнемането на семейството на Катар, откакто бяха повдигнати много рецензии по отношение на спазването на човешките права, откакто ФИФА присъди шампионата на страната през 2010 година, прецизира SRF. В обявата се твърди, че интервенцията включва компания, ръководена от някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, и обгръща няколко континента. Представители на Катар не пожелаха коментар за DPA.

Йозеф Блатер, който беше президент на ФИФА, когато Катар беше определен за хазаин, сподели, че е " сюрпризиран " да чуе за хипотетична шпионска спекулация. " Това, че е имало проведена шпионска спекулация във ФИФА, ме изненада. И е доста обезпокоително ", сподели Блатер пред SRF. Няколко документа демонстрират, че Блатер, който беше президент на ФИФА до 2015 година, е представлявал огромен интерес, се споделя в отчета. Не е ясно обаче дали въпреки всичко той е бил шпиониран.

Друга цел е бил Тео Цванцигер, президент на Германския футболен съюз до 2012 година, който е член на Изпълнителния комитет на ФИФА до 2015-а и е доста сериозен към Катар. Според следствието, Катар е желал да спре мненията му, като да вземем за пример когато той назова страната " рака на международния футбол ", а към Цванцигер е била построена мрежа, състояща се от хора, които е трябвало да му повлияят в интерес на Катар.

" Имаше много хора, които ме насочиха в тази посока. Разбира се, това беше в полза на Катар ", сподели Званцигер пред SRF, сравнявайки методите с промиване на мозъци. " Това, което те подцениха обаче, е, че не се отхвърлих от мнението си в процеса. Това домакинство беше, както един път се показах, рак за международния футбол ", добави той. Той прикани сегашния президент на ФИФА Джани Инфантино да работи, само че сподели, че той " няма да направи това, несъмнено, тъй като е зависещ на Катар ". Инфантино отхвърли коментар.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР