Домакинът Египет започна с победа участието си на Купата на

...
Домакинът Египет започна с победа участието си на Купата на
Коментари Харесай

Салах и компания започнаха с победа на Купата на афринанските нации

Домакинът Египет стартира с победа присъединяване си на Купата на африканските наци. “Фараоните” се постановиха с минималното 1:0 против Зимбабве в откриващия мач на шампионата, който се игра в Кайро. Победата за домакините донесе Трезеге, който се разписа във вратата на противника в 41-ата минута на дуела.

Мачът стартира със страхотна опция за Египет. Още във 2-ата минута Маруан Мосен засече от близко едно центриране и вратарят Едмор Сибанда трябваше да демонстрира ослепителен инстикт. След това и Абдалах Саид стреля над вратата в 12-ата минута.

Зимбабве пък отговори с отлична опция пред Хама Билиад, който бе открит в пеналта, само че ударът му бе избавен от стража на противника.

В 41-ата минута домакините стигнаха до разкриване на резултата. Трезеге напредна по лявото крило и направи двойно подаване с Айман Ашраф, след което нахлу на скорост в наказателното поле и със страховит шут заби топката във вратата за 1:0.

В 44-ата минута късмет се откри и пред Мохамед Салах, който обаче не съумя да се разпише.

Второто полувреме “Фараоните” продължиха да нападат по-опасно. В 50-ата минута мощен удар на Трезеге бе отразен от вратаря. След това в 66-ата минута Салах бе изведен на прелестна позиция в пеналта, само че още веднъж не съумя да преодолее Сибанда. Звездата на Ливърпул се отличи и с още един пропуск в 88-ата минута, когато излезе очи в очи с вратаря, само че не съумя да го преодолее.

В ответната офанзива Зимбабве можеше да скапе празника на домакините, само че Еванс Русике от близко с глава стреля над напречната греда.

Така Египет взе първите си три точки в група “А”, до момента в който Зимбабве остава с нулев актив и ще би трябвало да се активизира в идващите два мача, в случай че желае да продължи напред в шампионата.

Купа на Африка 1 кръг, петък 21 юни  Египет 1:0краен резулат  Зимбабве
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР