Домакинът Дания победи Русия с 30:23 (13:9) в последен мач

...
Домакинът Дания победи Русия с 30:23 (13:9) в последен мач
Коментари Харесай

Дания победи Русия и изхвърли олимпийските шампионки от битката за медалите на Евро 2020

Домакинът Дания победи Русия с 30:23 (13:9) в финален мач от втората групова фаза на Европейското състезание по хандбал за дами и отстрани олимпийските шампионки от Рио 2016 от битката за оценките.

С триумфа девойките на Йеспер Йенсен приключиха с 8 точки, като изместиха с точка " Сборная " от второто място в група 1, с цел да се класират за полуфиналите.

Домакините дръпнаха с 4:2 в десетата минута и до края не изпускаха водачеството в резултата, като разликата през второто полувреме се движеше сред 4 и 7 гола в тяхна изгода.

Най-резултатна за победителките беше Мие Хьойлунд със 7 гола, а за рускините с 9 попадения се отличи Даря Дмитриева.

Защитаващият купата си Франция завоюва първото място в групата с 9 точки след триумф над Швеция с 31:25 (14:14).

Така на полуфиналите французойките ще се изправят против Хърватия, а Дания ще срещне рекордьора със седем континентални трофеи Норвегия.

Норвежките продължиха съвършената си серия в конкуренцията след безапелационен триумф с 32:21 (17:9) над Унгария, с който приключиха с цялостен актив от 10 точки на върха на група 2.

Скандинавките стартираха мощно и поведоха със 7:1, а десетина минути след почивката задатъкът им доближи 23:13, с което предрешиха мача. Нора Мьорк се разписа 7 пъти за триумфа.

Хърватия пък се пребори за второто място, откакто победи в решаващия мач Германия с 23:20 (12:12) и приключи втори с 8 точки.

Бундестимът се нуждаеше от триумф с 2 гола разлика, с цел да измести противника от втората позиция, като малко след средата на първото полувреме водеше с 8:6, само че последователно хърватките изравниха, а със серия от пет безответни гола незабавно след почивката поведоха със 17:12 и до края направляваха дуела.

Така Хърватия за първи път в историята си доближи до полуфиналите на континентален шампионат.
Загубата пък остави германките на четвъртото място в групата с 4 точки, а в плейофа за петата позиция в крайното класиране на шампионата Русия ще играе против международния първенец Нидерландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР