Домакин на международна среща по Проект FARO Противоречивото наследство в

...
Домакин на международна среща по Проект FARO Противоречивото наследство в
Коментари Харесай

Димитровград домакин на международна среща

Домакин на интернационална среща по Проект FARO „ Противоречивото завещание в европейските градове - основаване на европейски роман за оспорвани идентичности посредством присъединяване на жителите “ е през днешния ден и на следващия ден Димитровград.

В срещата ще вземат участие 28 специалисти от партньорските градове: Форли (Италия), Карбония (Италия), Лузада (Португалия), Щей (Румъния), Шкодра (Албания), Нова Горица (Словения), Пьотрков Трибуналски (Полша), както и новоизбраният Президент на Асоциация АТРИУМ професор Улисе Трамонти и доскоршният тпрофесор Патрик Лийч. Община Димитровград е водещ сътрудник по плана.

Навсякъде в Европа има градове, които се характеризират със доста наличие на по този начин нареченото „ спорно завещание “ (империализъм, шовинизъм, тоталитаризъм и недемократични режими), което е мъчно да се ръководи. Третирането на материалното завещание, което намесва политически чувствителни материи, изисква деликатен разбор по какъв начин да бъде интерпретирано и показано. Това е непрекъснат риск да възникне недоумение или обвиняване в исторически ревизионизъм във връзка с режимите, които са сътворили това завещание, разясняват от общината в Димитровград.

Целта на плана е да насърчи политиците, локалните организации и жителите да изготвят нови подходи за влияние върху по-малко догматичното потребление на наследството - това, което предизвиква сериозното мислене, признава плурализма в мирогледа и правото на всеки човек да схваща, основава, свързва и води разговор по отношение на предишното, допълват от димитровградската администрация.

Проектът дава опция на общини от няколко страни да насърчат взаимното знание и засилят взаимоотношението сред другите заинтригувани страни и сътрудници на интернационално равнище; да споделят и обменят опит и практики, и да предизвикват нови подходи и по-големи планове във връзка с ръководството на „ спорното завещание “ в урбанистичния подтекст.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР