Дом за весели и тъжни ритуали ще бъде изграден в

...
Дом за весели и тъжни ритуали ще бъде изграден в
Коментари Харесай

Хвърлят над 100 000 лева за ритуален дом в село с по-малко от 300 души

Дом за радостни и тъжни ритуали ще бъде построен в симеоновградското село Тянево. По последни данни от статистиката за 2015 година в него живеят 286 индивида. В създаване на ритуалния дом обаче ще бъдат вложени 123 000 лв. без Данък добавена стойност, написа "Актуално ". Справка в регистъра на Агенцията по публични поръчки удостоверява информацията.

Кметът на Симеоновград на 23 март е подписал контракт за възлагане на инженерингова поръчка – за планиране и създаване на постройката. Той би трябвало да бъде изпълнен за 150 дни. Общинският съвет има решение да закупи от Районната потребителна кооперация парцел, в който да бъде издигнат обреден дом. В постройката би трябвало да се построи кухненски ъгъл и санитарно помещение с мивка на един етаж със застроена повърхност 270 квадрата и заслон по продължение на фасадата с дължина 27 метра и широчина 3 метра.

„ С построяването на ритуалния дом общината ще задоволи обществените и културни потребности на локалното население. Към сегашния миг в селото не съществува салон или зала, в която жителите и посетителите да реализират сбирки във връзка на сватби, кръщенета и погребения. С оглед на обстоятелството, че селото е второто по-брой на население в общината и е най-динамично разрастващото се от към младежи и новородени, общината се стреми да задоволи техните потребности “, се сочи в техническата документи.

Избрана да извърши плана е единствената компания, подала оферта – „ Строй-ГСТ “ ЕООД, еднолична благосъстоятелност на Георги Табаков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР