Дом НХК - културен дом на Нефтохимикапл. Тройката N10 коментара

...
Дом НХК - културен дом на Нефтохимикапл. Тройката N10 коментара
Коментари Харесай

Тайната вечеря на Дякона Левски гостува на бургаска сцена

Дом НХК - културен дом на Нефтохимикапл. " Тройката " N1

0 коментара за Дом НХК - културен дом на Нефтохимика Тук има: " Тази вечер ще се опитаме да изиграем най-трудната си роля- ролята на СЪЗАКЛЯТНИЦИ. Съзаклятници в името на святото дело на АПОСТОЛА на свободата. До през днешния ден никой не е съумял, надали ще успеем и ние. Защото всеки от нас, всеки от Върховен административен съд, всеки българин носи този човек в себе си, и каквото и да ви покажем, вие ще кажете: НЕ, НЕ Е ТОВА!...А кой е той в действителност? Защото наистина-какво знаем за ЛЕВСКИ? "

С тези думи от клетвата стартира пиесата на Стефан Цанев " ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ НА ДЯКОНА ЛЕВСКИ ", която ще гостува на Бургас на 10 октомври.

" ЗАКЛЕВАМ се в Евангелието, в достойнството си и в отечеството си, пред Бога и пред честното заседание на съзаклятието, че от всичко, което ми се яви, няма да кажа и открия никому нищо до гибел и до гроб.

ЗАКЛЕВАМ се и давам обещание, че поставям за смятата тази цел живот и парцел.

ЗАКЛЕВАМ се и давам обещание безусловна смиреност на законите и на заповедта на съзаклятия ТАЕН ЦЕНТРАЛЕН БЪЛГАРСКИ РЕВОЛЮЦИОНЕН КОМИТЕТ да вардя безмълвие и тайност на делата. А в противоположен случай, в случай че бъда изменник или нарушител, солидаризирам се да бъда прободен от оръжието на това заговорничене.

ЗАКЛЕХ съдебна експертиза! "

На сцената ще оживеят облиците на Левски и Ботев, Матей Миткалото и Панайот Хитов, Димитър Общи, Наталия Каравелова......

Действието ще се разиграе в една единствена нощ, нощта преди обесването. Нощ, изпълнена с драматизма на всички въпроси, съмнения и терзания, обвинявания и самопризнания. Нощ, в която Дяконът ще изповяда самичък себе си, а фенът ще се опита да откри отговор на стряскащите и до през днешния ден въпроси за измяната, за идеалите, за цената на свободата.

Участват: Веселин Калановски, Милен Миланов, Георги Новаков, Стойко Пеев, Александър Дойнов, Антоанета Добрева - Нети, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Радосвета Василева, Луизабел Николова, Веселин Ранков, Иван Радоев, Владислав Виолинов, Иван Налбантов.

Спектакълът ще се играе на 10 октомври от 19 часа на сцената на НХК.

Билети към този момент се продават на касата на НХК.

За резервации 0894/898-098-Маруся Русева-организатор.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР