ДОМ НА КИНОТО | В 18:30 часа продължава пролетната програма

...
ДОМ НА КИНОТО | В 18:30 часа продължава пролетната програма
Коментари Харесай

Акцентите в програмата на София Филм Фест за 10 май

ДОМ НА КИНОТО |
В 18:30 часа продължава пролетната стратегия на самодейността „ Европейско кино за учащи “ с прожекция на един именит екшън-филм на Тед Кочев - „ Рамбо: Първа кръв “.
Филмът с присъединяване на Силвестър Сталоун се снабдява с паметен статус в последните 40 години. Джон Дж. Рамбо е някогашен боец от Специалните елементи на Съединени американски щати, преследван от загатна за събитията във Виетнам. Когато идва във Вашингтон, с цел да види собствен другар, сред него и локален шериф назрява сериозен спор. Рамбо попада в пандиза, съумява да избяга от там, само че в гонитбата с представителите на закона би трябвало да се намеси един полковник, командващ офицер на Рамбо, с цел да избави и него, и ръководството на шерифа, преди нещата да са излезли отвън надзор.
„ Рамбо: Първа кръв “ ще бъде показан посредством видеообръщение персонално от неговия създател Тед Кочев, който беше специфичен посетител на 20-ия София Филм Фест и е измежду носителите на Наградата на София на Столичната община за своя принос към изкуството на киното. Тед Кочев, който през април навърши 90 години, е роден в Канада, само че постоянно се е самоопределял като българин.
Вход СВОБОДЕН за възпитаници и студенти! Филмът ще бъде показан от журналиста Драго Симеонов.
В 20:30 часа може да гледате още една от епохалните произведения на Вим Вендерс - „ Париж, щата Тексас “. Филмите на Вендерс непроменяемо участват в разнообразни стратегии на фестивала, в опит да предадем мъдростта и изключителния финес, с които се отличават творбите му, на няколко генерации киномани.
Удостоен със „ Златна палма “ и премията на ФИПРЕССИ в Кан през 1984 година, „ Париж, щата Тексас “ наблюдава Травис (ролята е поверена на изключителния Хари Дийн Стентън) - налегнат от амнезия, загубен в пустинята и спретнат от своя брат. Скиталецът намира сина си, зарязан от своята майка.
Той възвръща връзката с него и потегля да търси жена си... Сценарист на кино лентата е Сам Шепърд, визията е дело на Роби Мюлер, а музиката е сътворена от Рай Кудър.
Шедьовър, който не трябва да пропускате в неговата 4К цифрово възобновена версия!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР