ДОМ НА КИНОТО | В 18:30 часа е началото на

...
ДОМ НА КИНОТО | В 18:30 часа е началото на
Коментари Харесай

Акцентите в програмата за София Филм Фест за 13 май

ДОМ НА КИНОТО |
В 18:30 часа е началото на „ Въпреки мъглата “ - последният филм на Горан Паскалевич.
 КИНОпролет с 25-ия София Филм Фест 23 април – 13 май 2021 КИНОпролет с 25-ия София Филм Фест 23 април – 13 май 2021
Не пропускайте „ Още по едно “, „ Човекът, който продаде кожата си “, „ Страх “ и още изкушения в Дома на...
Сръбският режисьор и другар на фестивала трябваше персонално да показа творбата си в програмата на 24-ия СФФ – прожекциите през 2021 са в негова памет, откакто пътят му в нашия свят бе пресечен от ориста. Творбата му е отдадена на международния проблем с емиграцията - съгласно Интерпол над 10 хиляди малолетни бежанци без родителска грижа скитат из пътищата на Европа.
Половината от тях се намират в Италия. Разказът среща публиката с Мохамед - момче, което намира заслон при семейство, изгубило детето си. Новите му родители стартират да се сблъскват със опозиция както от близките, по този начин и от страна на личните си родственици, които не одобряват решението им да задържат момчето. Това е история от сегашното в нашия свят, който от ден на ден потъва в ксенофобската мъгла. Горан Паскалевич ще бъде показан посредством видео послание персонално от Клаус Едер, общоприет секретар на Международната федерация на филмовите критици ФИПРЕССИ.
В 20:30 часа може да гледате „ Кандахар “, разкрил 6-ия София Филм Фест, номиниран за „ Златна палма “ при започване на века, дело на един от най-популярните и авторитетни ирански режисьори Мохсен Махмалбаф.
Филмът споделя историята на млада журналистка, родена в Афганистан и избягала в Канада по време  на гражданската война с талибаните. Години по-късно нейната сестра изпраща писмо, в което афишира решението си да се самоубие при идващото слънчево затъмнение. Нафас има единствено три дни, с цел да успее да се вмъкне в страната и да стигне до град Кандахар, с цел да я спре. Забулвайки се с плътна бурка, с цел да влезе в Афганистан, тя изживява персонално задушаващата липса на независимост, на която са подложени афганистанските дами.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР