ДОМ НА КИНОТО | В 16:00 е началният час на

...
ДОМ НА КИНОТО | В 16:00 е началният час на
Коментари Харесай

Акцентите в програмата на София Филм Фест за 29 април

ДОМ НА КИНОТО |
В 16:00 е началният час на прожекцията на още един филм от Балканския конкурс на 25-ия СФФ. Удостоен с премия в Сан Себастиан и с номинация за „ Сърцето на Сараево “, пълнометражният дебют на Море Рача „ Галактика Андромеда “ пресъздава историята на 52-годишен незает монтьор, който наема ремарке, с цел да живее в него.
Дъщеря му е в тийнейджърска възраст и е изпратена в сиропиталище след гибелта на майка ѝ. Въпросът е дали двамата ще съумеят да се сближат. „ Творбата е топъл, типичен конструиран кино роман за връзката сред татко и щерка с открояващ се изобретателен образен жанр, който впечатлява и насочва вниманието към гения на младата косовска режисьорка “, написа в ревюто си Cineuropa.
 КИНОпролет с 25-ия София Филм Фест 23 април – 13 май 2021 КИНОпролет с 25-ия София Филм Фест 23 април – 13 май 2021
Не пропускайте „ Още по едно “, „ Човекът, който продаде кожата си “, „ Страх “ и още изкушения в Дома на...
Интервюто само че Мора Рача за София Филм Фест може да видите
В 20:30 часа стартира прожекцията на „ Страх “ - най-новият филм на Ивайло Христов!
Това е история за приемливост и човещина, за отчуждение, само че и за потребност от непосредственост, за предразсъдъците, подбудени от страха от особеното – тази история по едно и също време натъжава и разсмива. Филмът бе почетен с Голямата в Талин и с четири наградата, в това число огромната премия, на фестивала „ Златна роза “ във Варна. Самият режисьор дефинира кино лентата си като сурова любовна история и даже като „ неуместна комедия “ и споделя, че го е нарекъл „ Страх “, тъй като това е възприятието, което изпитваме към хора, които не познаваме.
„ Страх “ ще бъде показан на тази специфична прожекция в Дома на киното от неговия креативен екип!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР