Дом Княгиня Надежда“ ще бъде закрит. Съветниците от ПК Социални

...
Дом Княгиня Надежда“ ще бъде закрит. Съветниците от ПК Социални
Коментари Харесай

Закриват Дом Княгиня Надежда“ във Варна

 Дом " Княгиня Надежда “ ще бъде закрит. Съветниците от ПК " Социални действия и жилищна политика “ дадоха единодушието си това да се случи в осъществяване на националната политика за поетапно закриване на профилираните институции за деца.

Домът за деца, лишени от родителска грижа, който е с потенциал 10 места, ще затвори дефинитивно порти на 1 септември 2019 година Част от жителите му тази година навършват пълноправие, а останалите ще бъдат ориентирани към други обществени услуги или реинтегрирани в биологично семейство.

На днешното съвещание бе решено също 91 варненци да получат еднократна финансова помощ от общината за облекчаване на случайно зародили витални, просветителни и комунално-битови потребности. Общата сума е в размер на 26 250 лв., като средствата са сред 200 и 500 лв. според от потребностите. Със 700 лв. ще бъде подкрепено фамилията с малко дете, което през април остана на улицата след пожар в квартирата им. На четирима души беше отказана помощ, защото са дали непълна документи.

Проектът " Патронажна грижа за възрастни лица и хора с увреждания “, по който Варна завоюва безплатно финансиране от Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “, също влезе в дневния ред на съвещанието. Съветниците разпоредиха на кмета да провежда процедурата за избор на снабдител на обществената услуга, която ще обхване 495 души. Те гласоподаваха също потребителите на патронажната грижа да бъдат освободени от заплащането на такси за периода на осъществяването на плана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР