Долни чифлик. Резултатите от проект за създаване на Дневен център

...
Долни чифлик. Резултатите от проект за създаване на Дневен център
Коментари Харесай

Варна: Резултатите от проект за създаване на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в община Долни чифлик бяха отчетени на заключителна пресконференция

Долни чифлик. Резултатите от план за основаване на Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии в община Долни чифлик бяха регистрирани на заключителна конференция. Дейностите са финансирани от Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “, оповестиха от пресцентъра на Общината . Проектът е сбъднат със дотация от 129 956.30 лв.. От тях 84 651.28 лв. са обезпечени по процедура „ Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца ”, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Останалите 14 938.46 лв. са отпуснати от страната, а присъединяване на Общината е в размер на 30 366.56 лв..
С реализирането на плана е реализирана главната му цел – основаване на подобаваща инфраструктура за услуги в общността за деца за обезпечаване на достъп до качествена грижа и услуги съгласно самостоятелните им потребности. Създадени са условия, които в най-голяма степен дават отговор на самостоятелните потребности на децата и ще генерират техните права и ползи. В резултат на осъществяването на плана са ремонтирани и обособени подобаващи пространства за разширението на материалната база на съществуващия Център за обществена рехабилитация и интеграция в село Рудник с оглед даване на услугата „ Дневен център за деца с увреждания и техните фамилии “. Направена е зала за групова работа, стая за рехабилитация, има психосензорна зала, 2 спални пространства, столова, разливочна и други. Закупено и доставено е съоръжение и обзавеждане, включващо масажна софа, стълба за рехабилитация, вертикализатори, огледала, дюшеци, топка с форма на фъстък, комплект сензибол, прожектор с непрекъснат филтър и други.
На конференцията участваха кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова, секретарят на кметската администрация Валентина Желева, кметове на обитаеми места, представители на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция в село Рудник, в Центъра за обществена рехабилитация и интеграция в Долни чифлик и в Общностния център за деца в риск от 0 до 7 години, на общинската администрация и други.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР