Долната камара на руския парламент одобри поправки в Административния и

...
Долната камара на руския парламент одобри поправки в Административния и
Коментари Харесай

Със заплаха от 15 г. затвор в Русия цензурата вече защитава и наемниците

Долната камара на съветския парламент утвърди ремонти в Административния и Наказателния кодекс на страната, според които дискредитирането и разпространението на подправени вести и изказвания за така наречен доброволци, участващи в съветското нахлуване против Украйна, ще се преследва от закона със опасност от затвор от 15 години и 5 млн. рубли санкция.

На процедура това е разширение действието на същата цензура върху новините и мненията по адрес на въоръжените сили на страната. Но този закон към този момент ще обгръща и наемници като тези от така наречен частни армии, най-известната от които е " Вагнер " на Евгений Пригожин.

Сега смяната би трябвало да бъде гласувана в горната камара (Съветът на Федерацията) и подписана от президента Владимир Путин преди да влезе в действие. Руски правист изясни за изданието РБК, че действието им може да се отнася освен за " Вагнер " и другите " неофициални въоръжени формирования ", само че и за събирането на екипировка и снабдяване за фронта. Павел Чиков допуска, че поправките няма да се отнасят за предишното на сражаващите се наемници, мнозина от които са нарушители, наказани на дълги години затвор, стига в информацията да не се визира това по какъв начин не извършват задания, предоставени и на армията.

Пригожин самичък насочи предлагането през януари, с цел да се прекратели отрицателните медийни репортажи за неговите хора, и Вячеслав Володин, ръководителят на Държавната Дума, незабавно се съгласи, внесе го в Народното събрание на 1 март, а на идващия депутатите го гласоподаваха на второто от нужните три четения.

Руската прокуратура е съобщила за стартирани над 5800 инспекции и каузи за дискредитиране на армията (наказва се с до 5 години затвор), само че критици на режима настояват, че това законодателство се употребява против тях, с цел да им запушат устата.
" Всички, които през днешния ден с риск за живота си обезпечават сигурността на страната и жителите, са предпазени от провокации и неистини ", написа през днешния ден Володин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР