Долната камара на руския парламент - Държавната дума, одобри бюджета

...
Долната камара на руския парламент - Държавната дума, одобри бюджета
Коментари Харесай

С бюджета за 2024 г. Русия се готви за вечна военна конфронтация със Запада

Долната камара на съветския парламент - Държавната дума, утвърди бюджета на Русия, оповестява " Асошиейтед прес ".

В него е заложено нарастване на разноските с към 25% през 2024 година и обособяване на рекордна сума за защита.

Бюджетът за 2024-2026 година е създаден особено за финансиране на съветската войска и за намаляване на въздействието на " 17 500 наказания " върху Русия, заяве ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин.

Съгласно разходния проект - най-големият до момента в страната, се планува през идната година разноските за защита да изпреварят обществените разноски за първи път в актуалната съветска история . Този ход идва в миг, когато Кремъл се пробва да ускори поддръжката си за президента Владимир Путин преди президентските избори през март.
 Русия е удвоила плануваните си военни разноски
Русия е удвоила плануваните си военни разноски

Това е една трета от всички обществени разноски на страната

Според анализатори рекордно ниската безработица, по-високите заплати и целенасочените обществени разноски би трябвало да оказват помощ на Кремъл да преодолее вътрешното влияние от обръщането на стопанската система към войната, само че може да съставлява проблем в дълготраен проект.

Бюджетът " е за разрешаване на войната в Украйна и за привеждане в подготвеност за безконечна военна борба със Запада " , съобщи Ричард Конъли, специалист по съветската войска и стопанска система в Кралския институт на обединените служби в Лондон.

" Това е еднакво на цялостна ремилитаризация на съветското общество ", уточни той.

Руската комунистическа партия гласоподава срещу бюджета, като разкритикува " ниските пенсии " и незадоволителната финансова поддръжка за възрастните хора.

Предстои бюджетът да бъде прегледан в Съвета на федерацията - горната камара на съветския парламент - за утвърждение, а по-късно ще бъде подписан от Путин.
 Руският държавен бюджет светна на алено
Руският държавен бюджет светна на алено

Завършва с недостиг през първата половина на годината

" В тези сложни условия ние успяхме да приемем бюджет, който освен ще обезпечи нужните средства за защитата на нашата страна, само че и ще даде всички нужни средства за гарантиране на обществените отговорности на страната ", съобщи първият заместник-председател на Държавната дума Александър Жуков.

Министерството на финансите на Русия заяви, че чака през 2024 година разноските да доближат 36,66 трилиона рубли (около 411 милиарда долара), с плануван бюджетен недостиг от 0,8% от брутния вътрешен артикул на Русия.

Част от съветския бюджет е засекретен, защото Кремъл се пробва да прикрие военните си проекти и да заобиколи контрола върху военните си дейности в Украйна.

Независимите публицисти Фарида Рустамова и Максим Товкайло обаче показаха в " Телеграм ", че през идната година към 39% от всички държавни разноски ще отидат за защита и правоприлагане.
 Перфектната стихия за бюджета на Кремъл: Приходите от газ и петрол понижават, а разноските порастват
Перфектната стихия за бюджета на Кремъл: Приходите от газ и петрол понижават, а разноските порастват

Тежки месеци чакат съветската икономика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР